fbpx
4.9 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Orbán Győző cégei több mint 2 milliárdot fialtak a Családok Évében

- Advertisement -

Orbán Győző kizárólagos tulajdonos a szállítmányozással foglalkozó Nehéz Kő Kft.-ben és a habarcsgyártó Gánt Kő Kft.-ben, társtulajdonos a Dolomit Kft. nevű bányászati vállalkozásban, ahogyan a CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-ben is.

Így teljesítettek tavaly:

A Dolomit Kft.-ről többször írtunk már, például akkor, amikor kiderült, hogy Mészáros Lőrinc teherautói éppen az ő bányájában forgolódnak.

A Dolomit Kft.-ben Orbán Győző többségi tulajdonos, így a taggyűlési határozatban elrendelt 1,91 milliárd forintos osztalékból legalább 950 millió forint az ő zsebébe kerül. Ez azt jelenti, hogy két nagy érdekeltségével csak a tavalyi évben 1,3 milliárd forinttal gazdagodott.

A miniszterelnök édesapjának cégeivel azért foglalkozik sokat a sajtó, mert bár Orbán Viktor 2017 júniusában azt mondta: fontosnak tartja, hogy apja ne vegyen részt állami beruházásokban, a Direkt36 kinyomozta, hogy nagyon is így történt.

  • Egy budapesti csatornázási munkához a a miniszterelnök batátjának cége, a Mészáros és Mészáros Kft. kizárólag a Dolomit Kft.-től rendelt aknaelemeket és murvát. Egy másik Mészáros-cég, az R-Kord részvételével zajló hatalmas dél-balatoni vasútfelújításon pedig alvállalkozóként vett részt a Nehéz Kő Kft.
  • A Fejér megyei Kulcson zajló csatornázáson is feltűntek ugyanis olyan betonelemek, amelyeket a Dolomit Kft. gyártott. A munkálatokat egy olyan konzorcium vezeti, amelynek tagja Mészáros Lőrinc építőipari cége, a Mészáros és Mészáros Kft.
Hasonló cikkünk:  Mészáros egyik cége nyerte meg Mészáros másik cégének tenderét

A Direkt36 2017-ben az Európai Tanács ülése után faggatta a kormányfőt a megkérdőjelezhető gyakorlatról. Amikor Orbánt édesapja cégeinek megrendeléseiről kérdezték, azzal próbálta kimagyarázni a dolgot, hogy családtagja nem közvetlenül az állammal áll kapcsolatban.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig azt válaszolta: a miniszterelnök üzleti kérdésekkel nem foglalkozik.

via 24.hu


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...