18.3 C
Kecskemét
2021. május 12., szerda
KecsUPItthonOrbán Győző cégei több mint 2 milliárdot fialtak a Családok Évében

FRISS HÍREK

Orbán Győző cégei több mint 2 milliárdot fialtak a Családok Évében

Orbán Győző kizárólagos tulajdonos a szállítmányozással foglalkozó Nehéz Kő Kft.-ben és a habarcsgyártó Gánt Kő Kft.-ben, társtulajdonos a Dolomit Kft. nevű bányászati vállalkozásban, ahogyan a CzG Ingatlanforgalmazó Kft.-ben is.

Így teljesítettek tavaly:

A Dolomit Kft.-ről többször írtunk már, például akkor, amikor kiderült, hogy Mészáros Lőrinc teherautói éppen az ő bányájában forgolódnak.

A Dolomit Kft.-ben Orbán Győző többségi tulajdonos, így a taggyűlési határozatban elrendelt 1,91 milliárd forintos osztalékból legalább 950 millió forint az ő zsebébe kerül. Ez azt jelenti, hogy két nagy érdekeltségével csak a tavalyi évben 1,3 milliárd forinttal gazdagodott.

A miniszterelnök édesapjának cégeivel azért foglalkozik sokat a sajtó, mert bár Orbán Viktor 2017 júniusában azt mondta: fontosnak tartja, hogy apja ne vegyen részt állami beruházásokban, a Direkt36 kinyomozta, hogy nagyon is így történt.

  • Egy budapesti csatornázási munkához a a miniszterelnök batátjának cége, a Mészáros és Mészáros Kft. kizárólag a Dolomit Kft.-től rendelt aknaelemeket és murvát. Egy másik Mészáros-cég, az R-Kord részvételével zajló hatalmas dél-balatoni vasútfelújításon pedig alvállalkozóként vett részt a Nehéz Kő Kft.
  • A Fejér megyei Kulcson zajló csatornázáson is feltűntek ugyanis olyan betonelemek, amelyeket a Dolomit Kft. gyártott. A munkálatokat egy olyan konzorcium vezeti, amelynek tagja Mészáros Lőrinc építőipari cége, a Mészáros és Mészáros Kft.

A Direkt36 2017-ben az Európai Tanács ülése után faggatta a kormányfőt a megkérdőjelezhető gyakorlatról. Amikor Orbánt édesapja cégeinek megrendeléseiről kérdezték, azzal próbálta kimagyarázni a dolgot, hogy családtagja nem közvetlenül az állammal áll kapcsolatban.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pedig azt válaszolta: a miniszterelnök üzleti kérdésekkel nem foglalkozik.

via 24.hu


Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....