Tetőzik a hőség, de már délutántól jön a hidegfront

0
pixabay.com

A zivatarokat viharos szél, jégeső, felhőszakadás kísérheti.

Csütörtökön napközben észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, a legtöbb felhő északkeleten várható. Záporok, zivatarok déltől lehetnek főleg az északkeleti, keleti megyékben és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein. A szél zivatartól függetlenül több helyen megerősödik. A hőmérséklet napközben 31-36, késő este 20-28 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

A hőséget a hidegfront hűtő hatása mérsékli, a megerősödő szél csökkenti hőérzetet. Nő a reakcióidő, fáradtságérzet, görcsös, migrénes fejfájás is előfordulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint nagyon erős, 7,9-es UV-B sugárzás várható.

Csütörtökre az egész országra él a veszélyjelzés a hőség miatt, több megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. A zivatarveszély miatt a középső országrész kivételével szintén figyelmeztetést adtak ki, elsőfokút.

Azt írták, hogy délutántól a zivatarok környezetében viharos (65-90 km/órás) széllökés, jégeső, lokálisan felhőszakadás (10-20, keleten akár 30 milliméternél is több csapadék) is lehet. Keleten néhol heves zivatarra is van esély, amelyhez kisebb területen 90-100 km/óra feletti széllökés, nagy méretű jég társulhat.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft