fbpx
2.9 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Több hét kihagyás után újra kapható az újszülötteknek kulcsfontosságú K-vitamin

- Advertisement -

Múlt pénteken számolt be róla az RTL Klub, hogy hiánycikk lett a K-vitamin Magyarországon. A Konakion hiánya főként az újszülöttellátásban okozhat komoly gondot, a csecsemőknek az ajánlás szerint ugyanis 6 hónapos korukig kell rendszeresen kapniuk ilyet a vérzékenység megelőzése érdekében. Ha ez elmarad, annak súlyos következményei lehetnek.

A Gyógyszerészeti Intézet közölte, hogy külföldről rendeltek többezres ampullaadagot, ami a jövő héttől ígéretük szerint elérhető lesz.

Ez meg is történt, a mai Híradó beszámol róla, hogy újra elérhető a K-vitamin a gyógyszertárakban, de a vészmegoldáshoz TB-támogatást még nem sikerült szervezni, ezért az eddigi ár sokszorosát kell fizetni egy adagért. A példaként bemutatott gyógyszertárban 364 forint helyett 2980-at.

Gulyás Gergely miniszterelnöki miniszter a kormányinfón azt mondta: „Ha a csecsemők egészsége szempontjából kulcsfontosságú gyógyszer ára a tízszeresére nő, akkor ott van állami feladat, ezzel egyetértek.”

Hasonló cikkünk:  Rosszul járna-e a magyar gazdaság, ha december 24-e munkaszüneti nap lenne?
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...