fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

208 milliót fizettek, hogy Orbán megjelenjen a Balaton Soundon és a Volton

- Advertisement -

Alaposan megkopasztja a Sziget Zrt. a Terror Házát: a teljes tavalyi reklámbevételük hetedét kérték el Orbán Viktor rendszerváltó beszédének néhány másodperces bejátszásaiért — írta meg a G7.

Kisebb botrányt kavart a magyar médiában, hogy a Volt és Balaton Sound fesztiválokon Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre újratemetésén elhangzott beszédeit játszották be nagyszínpadi kivetítőkről.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTKK), a Terror Házát működtető állami közalapítvány ugyanis vállalkozási szerződés keretében működik együtt a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-vel. A szerződés összege pedig 207,5 millió forint. Nem ez az állami alapítvány első jelentős összegű megbízása a Sziget Zrt.-nek: 2016-ban az 1956-os emlékév során már 300 millióért szerződtek szintén a közalapítvánnyal.

Mint írják: a Sziget Zrt.-vel szemben eddig sem volt szűkmarkú az állam, az elmúlt hat évben ezzel együtt már legalább 2 milliárd állami forrás segítette a fesztiválszervezőt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...