Baracksárgába öltözött a piac – fotók

0

Megvolt az első napja az I. Kecskeméti Belevaló Barack Fesztiválnak. A szervezők elégedettek voltak, és bíznak benne, hogy hamarosan már frekventáltabb helyen ( főtéren ), nagyobb változatban rendezhetik meg az eseményt. A bajai halfőző fesztivál lebeg a szemük előtt, amely egy családias rendezvényből nőtte ki magát a megye talán legnagyobb nyári megmozdulásává.

középen Felföldi Mihály ötletgazda

Miért ne lehetne a barack köré is egy hasonlóan népszerű rendezvényt összehozni? Tette fel a költői kérdést az ötletgazda Felföldi Mihály, érdeklődésünkre. A baracklekvár főző fesztivál talán túlzás lenne a bajai analógia alapján, de számos lehetőség rejlik ebben a gyümölcsben.

a TST tánciskola csapata, előtérben Váczi Niki alapító

Az első nap délelőttjén vásári hangulat volt a fesztiválon, közel egy tonna barack fogyott el. A délután a lazaságé volt. Ekkor fényképezték le a barackszínűbe öltözötteket, akikre szavazni lehet a rendezvény Facebook oldalán. A legtöbb lájkot kapókból Barack Király és Barack Királynő lesz vasárnap. Majd egy táncos flashmob következett a TST tánciskola közreműködésével, és ezzel véget is ért az első nap. Szombaton baracklekvár versenyt rendeznek ugyanitt. 16 órakor lesz a zsűrizés.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft