fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Elengedték a családok kezét, felpörögtek a kilakoltatások

- Advertisement -

Felpörögtek a végrehajtások: csak májusban 852, az áprilissal együttvéve pedig 904 alkalommal történt ingatlannal kapcsolatos végrehajtás. A számok főképpen az április végi moratórium lejárta után ugrottak meg. Korábban az ellenzék a parlamentben is tárgyalta volna a kisgyerekes családok lakhatását, de azt a kormánypárti politikusok mindannyiszor lesöpörték az asztalról.

Április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, ezáltal újabb ezrek kerülhetnek az utcára. Igaz, az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva gyakran a moratórium sem jelentett feltétlen védelmet. 2019 első negyedévében ugyanis 116 alkalommal került sor valamilyen ingatlannal kapcsolatos végrehajtási cselekményre.

Az atv.hu ismételten megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát a második negyedéves, vagyis a moratórium lejártát követő számokkal kapcsolatban. És bár ezt még nem kaptuk meg teljes egészében, az áprilisi és májusi számsorokat igen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...