fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Elérhetetlen a falusi CSOK

- Advertisement -

Falusi csok elvileg van, gyakorlatilag viszont jóformán elérhetetlen. Csak két bank nyújtja, a programban megcélzott ingatlanok gyakran finanszírozhatatlanok — írta meg a Napi.hu.

Emlékeztetnek: a falusi csok programban 2486 település vesz részt, indulása felverte az árakat, és megszaporodtak az érintett falvakban az eladó ingatlanokról szóló hirdetések. A Napi.hu szerint a helyzet nem ennyire rózsás:

a bankok közül ugyanis csupán kettő fogadja be a kérelmeket.

Az OTP a honlapján a kiemelt ajánlatok között hirdeti a falusi csokot, rajta kívül még a Takarékbanknál igényelhetik a családok a támogatást. A nagybankok többsége nem indította el a falusi csokot, sőt a CIB Bank azt is közölte a Napi.hu-val, hogy nem is tervezi a bevezetését. Nincs falusi csok a K&H-nál sem, a Gránit Banknál sem, de a Budapest Bank és az UniCredit az ígéri, ősszel valamikor előrukkolnak ezzel a konstrukcióval.

Hasonló cikkünk:  A Magyarországra látogató amerikai küldöttséggel nem áll szóba a kormány

A lap kiemeli: a falusi csok másik kerékkötője az lehet, hogy a megcélzott ingatlanok nem finanszírozhatók a bankoknál. A hátrányos helyzetű kistelepülések eleve azok közé tartoznak, amelyeken a bankok egy része már eleve elutasítja a lakáshitel-kérelmeket. A hitelintézetek nem szívesen finanszíroznak lakáshitelellel olyan házakat sem, amelyeknek baj lehet a szerkezetével, például vályogból épültek vagy nem megfelelő a komfortokozatuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...