fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Fiatalkorúakon keresztül kereskedtek droggal

- Advertisement -

A kecskeméti ügyészség bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklás vétsége, kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt 14 emberrel szemben, akik „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyagot pakkokba kimérve családtagjaik segítségével hosszabb időn keresztül árusítottak.

A 44 és 47 éves, rokoni viszonyban álló, egy ideig azonos címen lakó kecskeméti nő úgy döntött, hogy egyikük kiterjedt kapcsolatrendszerén keresztül és a másikuk megtakarított vagyonának felhasználásával „kristály” fantázianevű új pszichoaktív anyag kereskedelmével oldják meg anyagi nehézségeiket.

A Budapesten, Jászladányban és Jászkarajenőn kéthetente beszerzett etil-hexedront lakóhelyükön 0,1; 0,2; 0,5 és 1 grammos pakkokká mérték ki, majd azt 0,1 grammonként ezer forintért adták el. A befolyt pénzt elosztották egészen addig, amíg össze nem vesztek és az idősebb nő 2016 augusztusában el nem költözött. A két nő közel másfél év alatt 1,5-2 kg új pszichoaktív anyagot hozott forgalomba, amiből legkevesebb 15 millió forintot keresett.

Mindketten folytatták azonban külön- külön ezután is a kristály értékesítést: a fiatalabb nő ehhez bevonta fiatalkorú lányát és annak élettársát, akik az ő távollétében, utasításainak megfelelően egészen lebukásukig, 2017. január 17-ig ellátták a vevőkört.

Hasonló cikkünk:  Hallgatással reagál a Magyar Péter ügyre a helyi kormánypárti média

Az idősebb nő nem sokkal azután, hogy a lebukásukat követően elrendelt letartóztatásból kiengedték, még közel fél évig tatárszentgyörgyi otthonában tovább folytatta a kristály értékesítést. Végül egy közúti igazoltatás során 13 pakkal bukott le és került ismét letartóztatásba.

A két női vádlott kecskeméti rokonai – egy 48 és egy 55 éves férfi – otthonukban szintén kristály értékesítésével foglalkoztak családtagjaik, illetve egyikük felügyelete és nevelése alatt álló fiatalkorú unokaöccse segítségével. A kristályt a kereskedők az ügy két abonyi vádlottjától szerezték be, akiktől minél nagyobb mennyiséget vettek egyszerre, a vételárból annál nagyobb kedvezményben részesültek. Otthon aztán pakkokba csomagolva biztosították a kristályt a napi szinten érkező nagyszámú vevőkörük számára.

Az ügyészség bűnszövetségben, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy felhasználásával, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, kábítószer-kereskedelem, kábítószer birtoklás vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt összesen 14 emberrel – 7 nővel és 7 férfivel – szemben emelt vádat, velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság a gazdagodásukkal azonos mértékű vagyonelkobzásra ítélje őket. A szabadlábon lévő vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

via Index

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...