fbpx
2.9 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Július 15-től kezdődik az ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

- Advertisement -

2019. július 15-én, a Bíróságok Napjával kezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely 2019. augusztus 20-ig tart majd.

A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok – fő szabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat – hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

A polgári eljárásokban – bizonyos kivételektől eltekintve – nem számít bele a határidőkbe a törvénykezési szünet időszaka. A határidők számításának általános szabályai irányadók azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.

Büntető ügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntető bírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben és döntenek a kényszerintézkedések tárgyában.

Az egyes bíróságokon a kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba.

Hasonló cikkünk:  Belügyminisztérium utasítása: ezentúl az állam dönt az iskoláknak adott magánadományokról

Hétfőn, azaz 2019. július 15-én a Bíróságok Napja alkalmából munkaszüneti nap lesz a bíróságokon.

Ezen a napon a Kecskeméti Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, valamint a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon a személyes és telefonos ügyfélfogadás szünetel. Beadványaikat a gyűjtőládákban tudják elhelyezni.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...