fbpx
14 C
Kecskemét
2022. október 1., szombat

FRISS HÍREK

Minden ötödik nagyváros pokollá fog változni

Egy új kutatás szerint az éghajlatváltozás miatt a század közepére a világ nagyvárosainak háromnegyede látványos klimatikus átalakulást tapasztal majd – írja a ScienceAlert.

Ami ennél is aggasztóbb: a városok 22 százalékában olyan éghajlat fog kialakulni, amelyhez hasonló ma még nem is létezik.

Az ETH Zürich csapata 520 nagyobb várost vizsgált. A szakértők az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének optimista szén-dioxid-kibocsátási modelljével számoltak, az információk alapján pedig egy interaktív térképet hoztak létre. A forgatókönyv szerint 2100-ra az üvegházhatású gázok csökkentésével sikerül mérsékelnünk a felmelegedést.

Bár a kutatók optimista modellt használtak, az eredmények így is megdöbbentőek.

Az adatok alapján 2050-re Londonban olyan lesz az éghajlat, mint a mai Barcelonában, Budapesten pedig olyan, mint a mostani Szkopjében.

Hasonló cikkünk:  Szeptemberben együtt közlekedünk - a KecsUP havi főtémája a kecskeméti közlekedés 

A változások főként az átlaghőmérséklet és a csapadékmennyiség növekedését jelentik, a nyarak és a telek Európában például 3,5-4,7 Celsius-fokkal lesznek melegebbek. A drámai átalakulások miatt egészen új politikai és infrastrukturális kihívásokra számíthatnak a települések.

Hasonló cikkünk:  Az indulatok csillapodtak, de teljesen nem nyugodtak le a védett erdők tarvágását korlátozó utasítás ellenére sem

A szakértők bíznak benne, hogy a mostanihoz hasonló tanulmányok arra ösztönözik majd az embereket, hogy lépéseket tegyenek a probléma elkerüléséért.

via 24.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...