fbpx

FRISS HÍREK

Polt Péter felfüggesztené Demeter Márta mentelmi jogát

- Advertisement -

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Kövér Lászlónál Demeter Márta országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, mivel az LMP-s képviselőt hivatali visszaéléssel gyanúsítják.

A főügyészség közleménye a megindult büntetőeljárásban a megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat azzal a megjegyzéssel tette közzé a Facebookon, hogy a Magyar Honvédség Orbán Viktor lányát törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, az ügyészség szerint Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki. Ez pedig visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas. A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...