fbpx

FRISS HÍREK

Részesedést szerezne a Telenorból a magyar állam

- Advertisement -

Bevásárolná magát az állam a Telenorba – tudta meg a Népszava. A lap információi szerint úgy, hogy az Antenna Hungária Zrt.-n keresztül szerezne nagyságrendileg 25 százalékos részesedést a Telenor Magyarország Zrt.-ben. Állítólag Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha még idén létrejönne az akvizíció.

A cseh PPF-csoport még tavaly nyáron szerezte meg a Telenor közép-kelet-európai leányvállalatait 2,8 milliárd euróért, már akkor az a hír járta, hogy végül kormányközeli kézbe kerül a társaság magyar vállalata. Sajtóhírek szerint mintegy 100 milliárd forintos befektetés kellene az üzlethez. Cégbírósági adatok szerint a cég értéke akár több százmilliárd forintra tehető. A társaság tavalyi árbevétele a szokásos 150-160 milliárd forintnál is több volt: elérte a 170 milliárdot. Ebből az adózás utáni profit 31 milliárd lett.

Hasonló cikkünk:  Egy törvényjavaslat szerint tilos lesz energiaitalt árusítani 18 év alattiaknak

A Népszava szerint Orbán Viktor szeme előtt az Erste Bankban történt tulajdonszerzés pozitív példája lebeg: az államé a pénzintézet 15 százaléka, a bank nyereséges, osztalékot fizet.

A lap kereste a Telenort, de ott csak annyit közöltek, hogy felvásárlásokkal kapcsolatos találgatásokat nem kommentálnak.

HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...