fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Részesedést szerezne a Telenorból a magyar állam

- Advertisement -

Bevásárolná magát az állam a Telenorba – tudta meg a Népszava. A lap információi szerint úgy, hogy az Antenna Hungária Zrt.-n keresztül szerezne nagyságrendileg 25 százalékos részesedést a Telenor Magyarország Zrt.-ben. Állítólag Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha még idén létrejönne az akvizíció.

A cseh PPF-csoport még tavaly nyáron szerezte meg a Telenor közép-kelet-európai leányvállalatait 2,8 milliárd euróért, már akkor az a hír járta, hogy végül kormányközeli kézbe kerül a társaság magyar vállalata. Sajtóhírek szerint mintegy 100 milliárd forintos befektetés kellene az üzlethez. Cégbírósági adatok szerint a cég értéke akár több százmilliárd forintra tehető. A társaság tavalyi árbevétele a szokásos 150-160 milliárd forintnál is több volt: elérte a 170 milliárdot. Ebből az adózás utáni profit 31 milliárd lett.

Hasonló cikkünk:  Nem várható drágulás karácsonykor a fenyőfa és halpiacon

A Népszava szerint Orbán Viktor szeme előtt az Erste Bankban történt tulajdonszerzés pozitív példája lebeg: az államé a pénzintézet 15 százaléka, a bank nyereséges, osztalékot fizet.

A lap kereste a Telenort, de ott csak annyit közöltek, hogy felvásárlásokkal kapcsolatos találgatásokat nem kommentálnak.

HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...