fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Szíjj László saját nevére vette a Közgépet

- Advertisement -

Novemberben a 444-en írták meg elsőként, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársának és barátjának, Szíjj László tiszakécskei vállalkozónak a cége, a Duna Aszfalt Kft. vette át a Fidesz egykori emblematikus építőcégét.

A vállalat – az egykori Simicska-birodalomhoz tartozó megannyi másik céggel együtt – egész pontosan az egykori pártpénztárnok korábbi bizalmasán, Nyerges Zsolton keresztül került vissza a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe.

A Menedzsment Fórum most a Fővárosi Törvényszék cégbíróságán elérhető iratokra hivatkozva  azt írja, hogy nem a Duna Aszfalt volt a végállomás, hanem Szíjj személyesen, közvetlenül szerzett irányítást az építőcég felett.

A Gazdasági Versenyhivatalnál a lap szerint múlt héten jelentették be Szíjj tulajdonszerzését, és a hivatalnál alig 5 nap alatt le is okézták az üzletet. A pontos eladó, tehát hogy volt-e még szereplő beiktatva a tranzakcióba, nem ismert, mivel a Közgép Zrt.-ként működik.

Hasonló cikkünk:  Tavalyhoz képest idén 124-gyel több önkormányzatnak kell szolidaritási hozzájárulást fizetnie - a kormány a saját kiadásait csökkenti vele

A cég korábban több tízmilliárdos forgalma a Simicska-konfliktus alatt jelentősen visszaesett, és azt követően sem lendült fel. A Közgép ugyan 10,5 milliárdos saját tőkével bír, és kötelezettségállomány évről évre csökken, árbevétele azonban tavaly alig több mint 1 milliárd forint volt, és 314 millió forint veszteséget termelt.

(Menedzsment Fórum)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...