fbpx
1.6 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Újabb ellenőrzést kapnak az ellenzéki pártok, a Fideszt nem vizsgálja az ÁSZ

- Advertisement -

Közreadta 2019-es második féléves ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék, hét pártot és alapítványainak gazdálkodását veszik górcső alá, a Fidesz most kimarad a szórásból.

Közzétette 2019-es második féléves ellenőrzési tervét az ÁSZ. A számvevőszék hét költségvetési támogatásban részesülő pártnál fog kopogtatni, a Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Liberális Párt – a Liberálisok, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért Párt, valamint a felszámolás alatt lévő Együtt – a Korszakváltók Pártja retteghet, mit talál nála a közpénzek elköltésének őre. Főleg azután hogy szinte mindegyiknek volt már baja ebből, legalább is az ÁSZ többször felfüggesztette a pártok állami támogatásának kifizetését ilyen-olyon okok miatt, amiket a pártok vitattak. A pártok mellett a pártalapítványokat is ellenőrzi az ÁSZ – írja a HVG.hu.

Hasonló cikkünk:  A négy legnagyobb EP-frakció még várna a kohéziós alapok kifizetésével

A Fidesz megnyugodhat, 2019 hátralevő részében már nem dörömböl a párt Lendvai utcai ajtaján az ÁSZ.

Ellenőrzi még az ÁSZ a NAV-ot, egyéb irányító szerveket, az állami gazdasági társaságokat, folytatja az MVM ellenőrzését, és az állami vagyon feletti tulajdonosi tevékenységekét is. Árgus szemekkel fogja átvizsgálni a gyerekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok ellátóit, a szegények felemeléséhez kapcsolódó feladatok elvégzőit, és megkezdődik a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap és a családtámogatási szakterület ellenőrzése.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...