fbpx
-3 C
Kecskemét
2023. február 5., vasárnap

FRISS HÍREK

Bármikor az utcára kerülhet egy kecskeméti nyugdíjas asszony

A 62 éves Eszter egyedül, egy alig több mint tíz négyzetméteres, rendkívül rossz állapotban lévő lakásban élt. Most azzal fenyegetik, hogy elbontják a feje fölül a tetőt.

Eszter Kecskeméten bérel egy kis lakrészt 2018 szeptembere óta. Nem sokkal azután költözött ide, hogy több mint harminc évet ledolgozott az állami vasúttársaságnál. Egy ismerőse ajánlotta számára a főbérlőjét, akit becsületes emberként mutatott be neki. Esztert az illető meggyőzte, hogy felesleges szerződést kötniük, úgyis minden rendben lesz. Ez azonban nagy hiba volt.

– Az előző lakók nem fizették a villanyt, de a főbérlőm megígérte, hogy egy hónapon belül rendezi a dolgot. Ez nem történt meg, ráadásul a tél beköszöntével a gázt is kikötötték. Rettentően hidegek voltak a téli hónapok, alig né­hány fok volt a lakásban – mondja megtörten a Borsnak Eszter, aki pár tízezer forintos nyugdíjból él. A háznak nehezen nevezhető lakrészben megdöbbentő körülmények uralkodnak. A nyílászárók töröttek, a tető beázott, így a falak penészesek, dohosak.

Hasonló cikkünk:  Rászorulóknak osztott élelmiszert Dobos József képviselő
Hasonló cikkünk:  A bölcsődei gondozás díja nem, a szociális ellátásé az inflációnál kisebb mértékben emelkedik jövőre

Eszter szóvá tette a felújítási munkálatok elmaradását, amelyek egy­értelműen szükségesek lennének egy élhető otthon megteremtéséhez. Ekkor mérgesedett el a viszony a főbérlővel.

– Először azt mondta, hogy csak a tetőt fogják elbontani, majd azzal fenyegetett, hogy az embereivel ledózerolják az egész lakrészt. Valósággal rettegek, hogy bármelyik pillanatban az utcán találhatom magam – állítja az asszony.

A főbérlő fenyegetése valósnak tűnik, a Bors munkatársai látogatásának ideje alatt két férfi érkezett a helyszínre, hogy a tető bontásába kezdjen, azonban meglehetősen rövid idő után távoztak is. Eszter csupán annyit szeretne, hogy végre-valahára biztos fedél legyen a saját és a kisállatai feje fölött – amit természetesen ki is fizetne.

borsonline.hu

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...