fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Nem tudták tartani a határidőt az aluljárónál

- Advertisement -

Korábban azt ígérték, hogy július 31-ig kell csak megkerülnie a fél várost a Hunyadiváros lakóinak, ám ezt a dátumot sem sikerült tartani.

Az 1,2 milliárd forintos költségvetésű turbókörforgalom építése és a hozzá kapcsolódó munkálatok 2018 novemberében kezdődtek el. Az eredeti ütemterv szerint már 2019. március 15-től az aluljáróban a közlekedésnek zavartalanul kellett volna folynia, ám ez koránt sem valósult meg, így az önkormányzathoz érkező lakossági észrevételek alapján kérték a kivitelezőt, hogy a Szolnoki úti aluljáróban a rendezetlen közlekedési állapotok miatt vizsgálják felül az átmenő forgalom szabályozását. Ekkor azt ígérték, hogy csak 2019. június 3-tól július 31-ig lesz lezárva a közlekedés – kivéve a buszoknak.

Ma augusztus elseje van, a közlekedés továbbra sem biztosított mindenki számára, aki behajt az aluljáróba, jó eséllyel 30 ezer forintos bírságra számíthat – tudtuk meg a helyszínen érdeklődő Szabó Zoltántól, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyik jelöltjétől.

Lejer Zoltán, polgármester-jelölt is a helyszínről jelentkezett be kora reggel, és szembesítette a városvezetést és a kivitelező Colas Zrt-t a korábbi, be nem teljesített ígéreteikkel.

Hasonló cikkünk:  Kapufa: Leviczky szavaiból logikusan az következik, hogy Jánosi is "pálfordulást" hajtott végre

Ugyan a jelentős részben közpénzből finanszírozott városi médiumok még tegnap, július 31-én tűzoltás jelleggel hírt adtak róla, hogy majd csak augusztus végén, az iskolakezdésre lesz a közlekedés rendben az aluljárónál, ez mégis gyenge kommunikáció egy ekkora beruházásnál – tette hozzá a szintén a helyszínen ma fotókat készítő önkormányzati képviselő, Szőkéné Kopping Rita.

Az ott dolgozó munkások elmondták, hogy ők csak annyit tudnak, hogy novemberre el kell, hogy készüljön a beruházás, de sem az évtizedek óta gondot jelentő vízátemelés megoldásáról, sem egyéb, korábbi átadási dátumokról és forgalomváltozásokról nem tájékoztatták őket.

Gulyás Zoltán, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Műkertvárosban induló képviselőjelöltje elmondta, hogy a lezárás miatt továbbra is komoly forgalom terelődik a Műkerti sétányra és a Mártírok útjára. Gyakran – főleg ha még sorompót is kap az illető – duplájára, olykor akár háromszorosára is nőhet a menetidő, illetve fokozottabb a balesetveszély.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...