fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Versenyre készülnek a kecskeméti sírásók

- Advertisement -

Negyedik alkalommal rendezi meg a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete az Országos Sírásó Versenyt, amelyre szerte az országból jelentkeznek csapatok.

A kecskeméti illetőségű Varga József az egyesület elnöke, őt kérdeztük, hogyan jött ennek a versenynek az ötlete, mi a célja, és a kecskeméti páros hogyan készül az eseményre.

– Jópár éve volt egy kezdeményezés, ami aztán végül szépen lassan elsikkadt, a közvélemény és a média negatív visszhangja miatt. Azonban mi úgy gondoltuk, hogy ennek a sokak által lenézett szakmának is jár a megbecsülés, az emberek nem is gondolnak bele, hogy micsoda fizikai munkát jelent ez, és emellett odafigyelést is igényel – mondta a Hírös Temetkezési Kft. ügyvezetője.

– Ez lesz már a negyedik versenyünk, és egyre jobbak a visszajelzések a szakmán belülről és kívülről is. Körülbelül 15-20, két fős csapat fog nevezni szerte az országból, még van 10 nap a határidőig. Idén Székesfehérváron rendezzük a versenyt, amely csapatépítőként is szolgál a kollégáknak. Két számban mérik össze szakmai tudásokat. Az első maga a sírásás, amelyre 2 órájuk van, és megadott méretű sírhelyet kell kialakítaniuk. A másik szám a visszahantolás, ott 15 perc alatt kell minél esztétikusabban kialakítani a sírhelyet. Előbbi kategóriában az első három csapat kerül díjazásra, míg utóbbiban csak a legjobb kap elismerést.

Hasonló cikkünk:  Magyar Péter Partizánnak adott interjúja miatt nyomoz a rendőrség

Mint megtudtuk, a kecskeméti csapat általában a középmezőnyben végez, ám idén szeretnének javítani ezen. Sokat számít az összeszokottság, a jó feladatmegosztás, így erre készülnek a legjobban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...