fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Gyenge kísérletet tett a kormányzat, hogy kimagyarázza a nyilvánvalót

“Az értékteremtő munka elismeréseként, nem pedig kampánycéllal nyújt a kormány a havibéren felül nettó 54 ezer forintos egyszeri juttatást a közfoglalkoztatottaknak” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Szerinte a pont az önkormányzati választási kampány idejére eső rendkívüli juttatást “a jelentős gazdasági növekedés” mellett az tette lehetővé, hogy kirúgtak egy csomó közfoglalkoztatottat, így a maradéknak most jut egy kis extra.

És bár az államtitkár nem győzte hangsúlyozni, hogy ennek mennyire nincs köze az éppen zajló önkormányzati választási kampányhoz, azt azért megjegyezte, hogy az összeget szeptember 20-ig minden közfoglalkoztatotthoz eljuttatják, nekik nincs külön teendőjük. Majd újra hevesen visszautasította, hogy ezzel szavazatokat próbálnának vásárolni. “A támogatással elismerjük a társadalom számára hasznos munkájukat azoknak, akik még a közfoglalkoztatásban dolgoznak. Emellett az érintettek álláskeresését is támogatni szeretnénk az összeggel” – mondta.

Hasonló cikkünk:  Az állami TV-ben hangzott el: Merkel jobban ártott, mint Hitler
Hasonló cikkünk:  Állami támogatásokért köttetik a legtöbb házasság egy friss felmérés szerint

Az egyszeri, foglalkoztatást ösztönző támogatásra azok jogosultak, akik idén január 1. és július 31. között legalább kilencven napig közfoglalkoztatotti jogviszonyban álltak, és jogviszonyuk augusztus 1-jén is megvolt.

via 444.hu

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...