fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Közel ötszáz kisdiák látogatott el Kecskemétre Kajla miatt

- Advertisement -

A Hírös Sport Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő Kecskeméti Tourinform Iroda is csatlakozott idén nyáron a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett ‘Hol vagy Kajla?’ kampányhoz. Összesen 487 érdeklődő kisdiák látogatott el Kecskemétre Kajlának köszönhetően.

Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 nyarán országos kampányt indított azzal a céllal, hogy az általános iskolai alsó tagozatos gyerekek megismerjék Magyarország legszebb helyeit és nevezetességeit Kajlával, a magyar vizsla kölyökkel. Az előző tanév végén kapott útlevelekkel lehetőségük nyílt díjmentesen vonattal bejárni az országot, és ellátogatni a pecsételő pontokhoz. Élményeiket pedig a helyszíneken ajándékba kapott képeslapok ingyenes kézbesítésének köszönhetően szeretteikkel is megoszthatták.

A Kecskeméti Tourinform iroda június 20-tól augusztus 30-ig vett részt a kezdeményezésben, ez idő alatt összesen 487 db pecsét került a gyerekek útleveleibe. A nyári szünet alatt a vártnál több gyermek látogatott az irodába, akiknek a lelkesedése mindvégig töretlen maradt. A kisdiákok csillogó szemmel figyelték, ahogy pecsétet kapnak útlevelükbe, és izgatottan várták a képeslapokat. A program sikerét mutatja, hogy nem csak a gyerekek, hanem kísérőik is elszántan vettek részt a pecsétgyűjtésben városról városra, és időt fordítottak a helyi nevezetességek megtekintésére is.

Hasonló cikkünk:  Fiktív Shakespeare történetet mutattak be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban

A Kecskeméti Tourinform Irodában a ‘Hol vagy Kajla?’ kampány lezárultával, illetve a nyár végével sem áll meg az élet, hiszen szeptember 15-én, vasárnap ingyenes tematikus idegenvezetésre várják az érdeklődőket. A városnéző séta témája ezúttal a ‘Nyitott templomok’ lesz. Az idegenvezetéssel kapcsolatban a Tourinform Irodában lehet érdeklődni a 76/800-040-es telefonszámon, vagy személyesen a Szabadság tér 5/A szám alatt.

Forrás: Hírös Sport

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...