fbpx
10.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Magasról tesz a klímaváltozásra a kormány

Az ellenzék szerdára rendkívüli klímaügyi parlamenti ülést kezdeményezett, de a kormánypártokat láthatóan nem izgatta fel a téma. Ahogy az Szél Bernadett, Kendernay János és Szabó Tímea fotóján is látszik, az előzetes jóslatoknak megfelelően a Fidesz-KDNP nem ment el az ülésre, mert azt kampányfogásként értékelték.

Az LMP augusztus végén jelentette be, hogy kezdeményezi a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen tájékoztatást vár a kormánytól Magyarország klímaügyi vállalásairól. A rendkívüli ülés összehívását az LMP-s képviselők mellett támogatták a Párbeszéd-, a DK-, a Jobbik-frakció tagjai, valamint MSZP-s és független képviselők is.

Az ellenzék a szeptember 23-i ENSZ-klímacsúcs miatt tartaná fontosnak az ülés megtartását, képviselőik szeretnék ugyanis megvitatni a kormány klímacsúccsal kapcsolatos álláspontját, valamint azt, hogy Magyarország milyen kötelezettségeket vállal 2030-ig a klímaváltozás megfékezése és az alkalmazkodási feladatok terén.

Hasonló cikkünk:  2050-ig titkosították, mi hangzott el Pegasus-ügyben a nemzetbiztonsági bizottság ülésén
Hasonló cikkünk:  Képzési programmal erősítenék a magyarságtudatát a pedagógusoknak

A Fidesz-frakció a kezdeményezésre adott reakciójában azt mondta, hogy „kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet”.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...