fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Nemcsik Mátyás: Nincs közöm a cirkuszos akciókhoz

- Advertisement -

Kézenfekvő volt, hogy rákérdezzünk a Fidelitas társadalmi kapcsolataiért felelős alelnöknél, Nemcsik Mátyásnál, hogy a mostani cirkuszos akciókhoz van-e köze. Karácsony Gergelyt és az álellenzéki főpolgármester-jelölteket cirkuszi porondmesterként bemutató plakátokkal lepte el Budapestet a Fidesz ifjúsági szervezete. Nemcsik Mátyás, fideszes kecskeméti képviselő, kérdésünkre elmondta, hogy neki ehhez semmi köze nincs. Korábban a bohócos plakátok kiadásáért ő felelt, legalábbis az ő neve volt kiadóként feltüntetve. Ezért érdeklődtünk most nála. Bár azt mondta, hogy a mostani plakátokra is rá van írva a felelős, de kinagyítva sem látunk rajta semmi ilyesmit.

Ha már plakátolásról kérdeztük Nemcsik Mátyást, úgy éreztük, stílusosan plakátolás közben kapjuk őt lencsevégre. Minap két munkással együtt járta a körzetét és helyezte ki saját plakátjait és a polgármesterét. Bár integetett nekünk, úgy tűnt, hogy ideges lett. A telefon is a fülén volt.

A plakátolók egyike pedig egy bemutatással nyugtázta a fotózást, pedig közszereplőt közterületen lehet fényképezni. Mindenki mást pedig úgyis kitakarunk. A középső ujjának mutatása után a férfi dühödten elindult felénk, de mikor már közelebb ért, Nemcsik Mátyás, mint egy kutyát, visszahívta neve kiabálásával. Az illető amúgy néhány méterre ült tőlünk a Fidesz kecskeméti fórumán tegnap.

A cirkuszos akció durvulni kezdett

A plakát csak a kezdet volt. Ezek után előbb egy, a cikruszi indulót ( Julius Fucik: A gladiátorok bevonulása ) bömböltető teherautóval álltak le Karácsony sajtótájékoztatója mellett, amivel a forgalmat is feltartották. Később egy kitakart lajstromszámú csónakkal tették ugyanezt egy vízparti sajtótájékoztatónál.

Hasonló cikkünk:  Elindult az a folyamat, ami módosítaná az EU alapszerződéseit - a Fidesz szuperállam létrejöttétől tart

Ez utóbbi akció, minden bizonnyal a világ nagy részén azonnal le lett volna kapcsolva, terrortámadás gyanújval. Pláne Magyarországon így kellett volna lennie, hiszen itt kiemelt készültséget tartanak érvényben egy ideje. És ebben az időben egy azonosíthatatlan csónakkal, fekete maszkos emberek feltűnnek a parlament közelében. Semmi nem történt. Pedig ez ugyanolyan eset, mint egy magát nem azonosító repülő, amely a légtérbe érkezik. Azonnal vadászgépeket küldenek rá.

Egyébként a legkülönlegesebb módon igyekeznek lejáratni az ellenzéket itt és ott. Kecskeméten azt próbálják elhitetni, hogy Lejer Zoltán, a Szövetség jelöltje nem kecskeméti. Baján a fideszes városházi sajtó eltorzítva jelentette meg az ellenzéki jelöltek arcképét. Szekszárdon a jegyző „véletlenül” elrontott valamit, ami miatt az ellenzék csak a választások után kezdhetne plakátolni. Budapesten az önkormányzat embere lekapcsolta az áramot, amikor az ellenzéki jelölt beszélni kezdett. Valószínűleg félnek. Félnek attól, hogy sok helyen ellenzéki polgármester lesz, és eddig eltitkolt ügyek, szőnyeg alá söpört esetek kerülhetnek napvilágra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...