fbpx
25.5 C
Kecskemét
2022. május 16., hétfő

FRISS HÍREK

Óriási zavar volt a Nemzeti Választási Iroda honlapján

Meghibásodott a választás.hu, a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldala – írta meg a 24.hu.

Ma van az első nap, amikor meg lehet nézni a rendszerben, kik azok az önkormányzati jelöltek, akiknek az indulása jogerőssé vált. Ehelyett káosz fogadta a kíváncsiakat. A portál szerint például a XVI. kerület indulói helyett a VII. kerületieket adta ki a rendszer, Szarvas helyett Murony adatait mutatta, Dunakeszi polgármesterelöltjei helyett pedig a gyáliakat, egy újabb frissítésre viszont a gyáliak eltűntek, és megjelentek helyettük a kistarcsaiak. A hibák szinte az összes települést érintették.

A rendszer működése délelőtt 11 óra körül állt helyre. Az NVI a 24.hu kérdésére délután azt írta, hogy a portál felületén jelentkező adateltéréseket egy fejlesztési hiba okozta.

Emlékezetes, tavaly az országgyűlési választás estéjén is leállt a honlap. Akkor az NVI azt állította, hogy nem omlott össze a rendszer, csak nem volt elérhető háromnegyedóráig, amíg átálltak a tartalékportálra. Akkor napokig csak lebutított verzióban működött az oldal, jó ideig a voksolás szavazóköri jegyzőkönyvei is hiányozzak, de nem voltak fent a választási szervek elérhetőségei sem.

Hasonló cikkünk:  Megvan a 20 ezer ellenzéki szavazatszámláló, de Ukrajnára utaló szinek nem lehetnek rajtuk
Hasonló cikkünk:  Orbán üzenete a fiataloknak: „Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem”

Aggasztó, hogy a hamarosan esedékes önkormányzati választások (október 13-án tartják országszerte) előtt újra instabil a rendszer. Egyáltalán nem tűnik biztosítottnak, hogy aznap nem omlik újra össze.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...