fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Óriási zavar volt a Nemzeti Választási Iroda honlapján

- Advertisement -

Meghibásodott a választás.hu, a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldala – írta meg a 24.hu.

Ma van az első nap, amikor meg lehet nézni a rendszerben, kik azok az önkormányzati jelöltek, akiknek az indulása jogerőssé vált. Ehelyett káosz fogadta a kíváncsiakat. A portál szerint például a XVI. kerület indulói helyett a VII. kerületieket adta ki a rendszer, Szarvas helyett Murony adatait mutatta, Dunakeszi polgármesterelöltjei helyett pedig a gyáliakat, egy újabb frissítésre viszont a gyáliak eltűntek, és megjelentek helyettük a kistarcsaiak. A hibák szinte az összes települést érintették.

A rendszer működése délelőtt 11 óra körül állt helyre. Az NVI a 24.hu kérdésére délután azt írta, hogy a portál felületén jelentkező adateltéréseket egy fejlesztési hiba okozta.

Emlékezetes, tavaly az országgyűlési választás estéjén is leállt a honlap. Akkor az NVI azt állította, hogy nem omlott össze a rendszer, csak nem volt elérhető háromnegyedóráig, amíg átálltak a tartalékportálra. Akkor napokig csak lebutított verzióban működött az oldal, jó ideig a voksolás szavazóköri jegyzőkönyvei is hiányozzak, de nem voltak fent a választási szervek elérhetőségei sem.

Hasonló cikkünk:  Milyen körülmények között jelent forradalmi megoldást a nanotechnológiás szigetelés?

Aggasztó, hogy a hamarosan esedékes önkormányzati választások (október 13-án tartják országszerte) előtt újra instabil a rendszer. Egyáltalán nem tűnik biztosítottnak, hogy aznap nem omlik újra össze.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...