Súlyosabb büntetés várhat a balotaszállási kutyagyilkosra

0
Hirdetés

A kiskunhalasi rendőrök lezárták a nyomozást a balotaszállási nő ügyében, aki kutyáját büntetésként kötötte kocsija után. Az állat nagyon sokat szenvedett, mielőtt elpusztult. Az asszony tettét vétségről bűntettre módosították a nyomozók – írta a police.hu.

A rendőrök augusztus 5-én kapták a bejelentést arról, hogy az 5413-as számú úton egy autó hátsó lökhárítójához egy nagyobb testű kutyát kötöttek. Az állat egy ideig futott, de egy idő múlva nem tudta tartani a sebességet, elesett.

A járművet vezető asszony az ekkor már földön fekvő ebet megállás nélkül vontatta tovább. 

A bejelentés után a járőrök azonnal a nő házához mentek, de a kutya időközben elpusztult, tetemét az elkövető elásta. A 68 éves balotaszállási nőt a rendőrök előállították, és akkor állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Hirdetés

A kirendelt szakértő megállapította hogy a kutya különösen nagy szenvedések után pusztult el. A nyomozók módosították a gyanúsítást, a nő cselekményét állatkínzás bűntettére minősítették át. A nő jelenleg szabadlábon védekezik. az iratokat vádemelési  javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek

500 Ft1000 Ft3000 Ft