fbpx
4.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Szövetség a Hírös Városért Egyesület: Gazdátlanul hagyta a Fidesz a kecskeméti iskolákat

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület közleménye.

Augusztusban leszakadt a vakolat a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola külső oldalán, az udvar omlásveszély miatt elkerítették az érintett szakaszt. A WC-k, mosdók borzalmas állapotban vannak, a csúszós lépcsők balesetveszélyesek. Legalább 10 éve várják az érintettek a felújítást.

A beígért jegyzőkönyvet egyelőre sehol nem találni, amely azt bizonyítaná, hogy nincsenek veszélyben a gyerekek.

A Zrínyi Iskola a Fidesz-kormány közoktatást központosító és államosító politikájának a vesztese. Mára bebizonyosodott az a korábbi félelem, hogy a kormány úgy vette el Kecskemét iskoláit – Dr. Zombor Gábor és Szemereyné Pataki Klaudia városvezetők is megszavaztak – hogy gazdátlanul hagyta azokat. A kecskeméti önkormányzat ennek ellenére évi 800 millió Ft oktatási „szolidaritási” adót köteles fizetni az államnak.

Az érintett szülők és tanárok joggal teszik fel azt a kérdést, hogy ez a befizetett adó vajon hová folyik el, amikor azt látják, hogy a Zrínyi Általános Iskola az iskolakezdés előtt omlásveszélyes állapotban van?

Kecskemétnek megújulásra van szüksége és felelős városvezetésre, amely nem hagyja magára a kecskemétieket és a jó gazda szemléletével építi, gyarapítja a várost.

Lejer Zoltán
polgármesterjelölt
Szövetség a Hírös Városért Egyesület

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...