fbpx

FRISS HÍREK

Teqball sportinnovációs fejlesztések Fujian tartományban

- Advertisement -

A kínai Fujian Tartományi Kereskedelmi Hivatal és a Morgan Star Group, Magyar-Fujiani Gazdasági és Kereskedelmi Együttműködési Konferenciát tartott szeptember második hetében Budapesten.

A fórum fő témái a gazdasági és kereskedelmi együttműködések kiterjesztése, elmélyítése Magyarország és a kínai Fujian tartomány között.

on Wu Nanxiang, Fujian Tartomány Kereskedelmi Hivatalának főigazgatója a Steve Guo által vezetett Morgan Star Group-ot (MSG) jelölte ki kapcsolattartó felelős irodaként a gazdasági – kereskedelmi együttműködések kiterjesztéséért és elmélyítéséért Magyarország és a kínai Fujian tartomány közt. Az eseményen emellett szintén az MSG kapta azt a megbízatást, miszerint a fujiani Chuanzhen Közlekedésmérnöki Egyetem Közép- és Kelet-Európán belüli kapcsolattartó irodája lehet.

Együttműködési kezdeményezés közép – és kelet – európai országok oktatási intézményeivel

Wu Nanxiang és He Xiuzhen igazgató, Steve Guo vezérigazgató és Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora közösen avatták fel a Debreceni Egyetem és a Chuanzhen Egyetem együttműködésében létrejövő Általános Légiközlekedési és Repüléstechnikai Kutató és Fejlesztó Központ plakettjét.

2019. júniusában a Debreceni Egyetem és a Chuanzhen Egyetem átfogó együttműködési megállapodást kötött az oktatás és kutatás integrálásáról az általános repüléstechnológia terén. A megállapodás értelmében a két egyetem a Morgan Star Group közreműködésével létrehozhat egy kutatási és fejlesztési központot, mely a két intézmény- és ezen keresztül akár a két ország- technológiai innovációs platformja lehet, mely teret ad a különböző technológiai termékek kutatásának és fejlesztésének, tudományos kutatási eredmények cseréjének és tudományos párbeszédek kezdeményezésének. A repüléstechnológián kívül az együttműködési területek bővülhetnek.

“Ha megnézzük a tartomány gazdasági stratégiáit, a fő csapásirányok párhuzamosak a Morgan Starral kötött megállapodásunkkal, melyek a gépgyártást, műszaki területeken folytatott együttműködést érintik. Ez azt is jelenti, hogy a Debreceni Egyetem elsőként lépett be abba az együttműködésbe, mely Fujian tartomány és Magyarország közötti ipari innovációban kezdetét veszi”- fogalmazott Prof. Dr. Szilvássy Zoltán rektor.

Hasonló cikkünk:  Tíz évvel később tudjuk meg, ha átléptük a 1,5 fokos felmelegedési küszöböt

A megbízatásoknak szimbolikus keretet adott a “plakettátadás”, melyet a gazdasági és kereskedelmi összeköttetés kapcsán az MSG vezérigazgatója, Steve Guo, az oktatási együttműködéseket illetően pedig az MSG művészeti igazgatója, Szilasi Alex zongoraművész vett át.

A Konferencián aláírási ünnepség keretében Fujian Tartomány Kereskedelmi Hivatala és az MSG aláírta a gazdasági és kereskedelmi összeköttetési megbízatásra vonatkozó memorandumot; Fang Mingyang, az MSG fuhzou-i irodájának vezetője Árgyelán Auréllal, a Skycruiser tulajdonosával írt alá együttműködési megállapodást; legvégül pedig Zhou Junru, az MSG xiameni irodájának vezetője, és Papp Gábor, a Freelusion társalapítója avatta fel aláírásával az együttműködést.

A kultúra, a kutatás és tudományok fejelsztési megállapodásai mellet a sport és sportinnovációs fejlesztések együttműködéséről és kiterjesztéséről is nyilatkoztak a résztvevők. A Morgan Star Group jelenleg a Teqball Holding egyik legnagyobb befektetője és vásárlója. Az MSG a szerződés megkötése előtt is elkötelezett híve volt a magyar sportinnovációnak, amely egyedülálló az egész világon, ennek tényeként megállapodtak, hogy Kínában két városában Teqball oktatási programot indítanak. Xiamen lesz az első kínai város, ahol nemzetközi színvonalú bajnokságot szervez a cég. 


Zhou Junru az esemény végén úgy nyilatkozott, “Az MSG továbbra is minden tőle telhetőt megtesz a magyar-kínai kapcsolatok előmozdításába.” – , hogy a két ország között egy erős híd alakulhasson ki kulturális és technológiai téren is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...