fbpx
17 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

A jótékony versenyszellemről áradozik a polgármester, de vitázni nem állt ki

A hiros.hu önkormányzati hírportálnak adott házi interjújában azt mondta a polgármster a kialakult választási eredményről – amely a Fidesz-KDNP gyengülését és az ellenzék erősödését hozta – , hogy nem is árt a munkának a versenyszellem. Így fogalmazott:

Örülök is annak, hogy van egy kis változás a képviselőtestületben, hiszen a verseny az, ami a közgazdasági folyamatokat is előre viszi.  – nyilatkozta a polgármester, aki szerint jót tehet a közgyűlési munkának, ha egészséges versenyszellemmel érvényesül. – nyilatkozta tehát a propagandasajtónak a polgármester.

Ezzel csupán az a baj, hogy ez a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete. Hiszen egy polgármesterjelölti vita tipikus versenyhelyzet, de az elől elmenekült Szemereyné Pataki Klaudia. A Szövetség nevében Lejer Zoltán polgármesterjelölt hol nyílt levélben, hol közleményben kérte a kampány hajrájában a polgármestert, hogy programjaikat nyilvánosan ütköztessék, de ebből végül nem lett semmi.

Hasonló cikkünk:  Váltás földgázról faaprítékra: fél év múlva indulhat a Termostar biomassza fűtőműve

Az eredmény tekintetében – talán a belső méréseik alapján is – úgy gondolhatták, hogy egy valódi vita talán a vereséget hozhatja számukra. Hiszen nem lehetett volna csupán a központi hamis kommunikációt erőltetni, mint amire a saját szavazóbázis vevő. A vitában lett volna válaszoló és számonkérő partner Lejer Zoltán személyében, és ez nem lett volna már megszokott és kényelmes közeg a polgármester számára. És talán közrejátszik az is, hogy annak a pártnak a szereplői, amelyiknek az elnöke is megfutamodik a vitáktól, maguk sem állhatnak ki versenyezni, nehogy már tökösebbnek tűnjenek a vezérnél. Még az is lehet, hogy központilag tiltva van a vita.

Hasonló cikkünk:  Sem eső, sem fázósabb idő nem rettenti a kecskeméti bringásokat

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...