fbpx

FRISS HÍREK

A jótékony versenyszellemről áradozik a polgármester, de vitázni nem állt ki

- Advertisement -

A hiros.hu önkormányzati hírportálnak adott házi interjújában azt mondta a polgármster a kialakult választási eredményről – amely a Fidesz-KDNP gyengülését és az ellenzék erősödését hozta – , hogy nem is árt a munkának a versenyszellem. Így fogalmazott:

Örülök is annak, hogy van egy kis változás a képviselőtestületben, hiszen a verseny az, ami a közgazdasági folyamatokat is előre viszi.  – nyilatkozta a polgármester, aki szerint jót tehet a közgyűlési munkának, ha egészséges versenyszellemmel érvényesül. – nyilatkozta tehát a propagandasajtónak a polgármester.

Ezzel csupán az a baj, hogy ez a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete. Hiszen egy polgármesterjelölti vita tipikus versenyhelyzet, de az elől elmenekült Szemereyné Pataki Klaudia. A Szövetség nevében Lejer Zoltán polgármesterjelölt hol nyílt levélben, hol közleményben kérte a kampány hajrájában a polgármestert, hogy programjaikat nyilvánosan ütköztessék, de ebből végül nem lett semmi.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

Az eredmény tekintetében – talán a belső méréseik alapján is – úgy gondolhatták, hogy egy valódi vita talán a vereséget hozhatja számukra. Hiszen nem lehetett volna csupán a központi hamis kommunikációt erőltetni, mint amire a saját szavazóbázis vevő. A vitában lett volna válaszoló és számonkérő partner Lejer Zoltán személyében, és ez nem lett volna már megszokott és kényelmes közeg a polgármester számára. És talán közrejátszik az is, hogy annak a pártnak a szereplői, amelyiknek az elnöke is megfutamodik a vitáktól, maguk sem állhatnak ki versenyezni, nehogy már tökösebbnek tűnjenek a vezérnél. Még az is lehet, hogy központilag tiltva van a vita.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...