Ez lesz az alakuló közgyűlés menete – megállapítják az illetményeket is

0
Kitervezte.hu

Október 24-én, csütörtökön 9 órakor lesz az új közgyűlés alakuló ülése. Ennek első napirendi pontjaként egy tájékoztatóval kezdődik a munka a választás eredményéről. Ezt követően adják át a megbízóleveleket.

A második pontban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester leteszi az esküjét. Őt követik a képviselők.

Miután mindenki letette az esküt, a polgármester vázolja a programját. Majd ezután megállapítják az illetményét és a költségtérítését. Ennek részleteiről jelenleg semmi nem olvasható a városháza honlapján. Amikor 2014-ben polgármesterként beiktatták, akkor bruttó 747.900 forintban állapították meg az illetményét. Ezen változtattak 2017 januárjától, mivel a jogszabály úgy módosult, hogy a megyei jogú városok polgármestereinek fizetése megegyezhet az államtitkári illetménnyel. Akkor tehát havi 250.000 forinttal emelte meg a polgármesteri illetményt a közgyűlés, bruttó 997.200 forintra ( ehhez képest nőttek az alpolgármesteri illetmények is ). Ezzel emelkedett a költségtérítési keret is 149.580 forintra. Német és angol középfokú nyelvvizsgák miatt mindehhez jött még havi 46.380 forint.

Hirdetés

Az alakuló ülésen megválasztják az alpolgármestereket is, akik szintén esküt tesznek, majd az ő illetményüket is megállapítják. Mivel nem tudni, kik lesznek ezek a tisztségviselők, ezért a leköszönő alpolgármesterek illetményeit most nem soroljuk fel.

A csütörtöki közgyűlés végén megszavazzák a bizottsági elnököket, alelnököket, tagokat. Ezzel együtt döntenek a tanácsnokokról is. Befejezésül azok a bizottsági tagok tesznek esküt, akik nem tagjai a közgyűlésnek.

 

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft