fbpx

FRISS HÍREK

Kósa József a nagy túlélő – a végén csak képviselő lett

- Advertisement -

Kósa József neve egybeforrt a Petőfivárossal. 2002 óta indult itt, és legutóbb is ( 2014-ben ) ebből a körzetből lett egyéni képviselő a Fidesz-KDNP patronálásával. Most mellőzött lett, hogy miért, ki tudja. Vagy ő lépett vissza, vagy a kompenzációs listára száműzték. Utóbbi tűnik hihetőbbnek, mert ha elege lett volna a politikából, a listás szereplést sem vállalta volna. Bár, ha azt vesszük, hogy a Fidesznek nem igen volt szüksége mostanában a listára ( mert megnyerték az egyéni körzeteket ) akkor még az is lehet, hogy a biztos kiesés tudatával került rá a neve a kompencáziós ívre, és ezzel nem tűnt tűnt úgy, hogy öv alati ütéssel penderítették ki a ringből. A lista 4. helyére került, amely a korábbi választások alapján olyan helynek tűnhetett a Fidesz-KDNP kettősnek, ahonnan nulla százalék a bekerülési esély.

Talán ha Kováncsé Bozóky Rita is megtekintette volna

keol.hu

A polgármester barátnője, Kovácsné Bozóky Rita indult most Kósa eddigi körzetében a Fidesz-KDNP színeiben. Mivel azonban ő kikapott a szövetséges Bodrozsán Alexandrától, nem lett a testület tagja. Talán ha még egy médiaszereplést beerőltettek volna a programba, összejöhetett volna. A kutyakaki szemetes mellé állhatott volna mintegy utolsó húzásként. Igaz, a képen látható képviselőjelölteknek sem hozott szerencsét, mert nem lettek képviselők.

Hasonló cikkünk:  Mondd, Te kit választanál? - pillanatnyi helyzetjelentés a kecskeméti politikáról

Kósa szerencséjére gyengén muzsikált a Fidesz

Szóval miután annyi helyet elbuktak egyéniben a kormánypártok, élesedett a kompenzációs listájuk, ahonnan a nem nyertes jelöltek utáni töredékszavazatok alapján lehet bekerülni a közgyűlésbe. Mivel ennek első helyén Szemereyné Pataki Klaudia volt, aki újrázott, ezért ugrott mindenki előre egyet. Így lett a harmadik végül Kósa József, aki számára úgy hozta a sors, hogy mégis bejutott innen a testületbe. Kovácsné Bozóky Rita duplán bosszankodhatott. Mert egyéniben kikapott, a lista pedig pont előtte állt meg. Ő követte ugyanis Kósa Józsefet.

Kósa József tehát a nagy túlélője ennek a választásnak. Talán ő maga és az őt indító pártszövetség legnagyobb meglepetésére.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...