fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Lekapcsolták a tolvajt

- Advertisement -

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak a 23 éves kecskeméti férfival szemben.

Egy ismeretlen személy 2018. október 9-ére virradóra az egyik kecskeméti belvárosi társasház nyitott tárolójából különböző elektromos kisgépeket, kézi szerszámokat, egy babakocsit és egy ruhákkal teli bőröndöt lopott.

Egy hónappal később, november 12-én kocsilopásról érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy családi ház udvarából egy Suzuki személygépkocsit tulajdonított el valaki úgy, hogy előtte az indítókulcsot az alvó tulajdonos zsebéből kivette.

A rendőrök azt állapították meg, hogy mindkét bűncselekményt ugyanaz a személy követte el. A feltételezett tettest beazonosították, elfogták és 2018. október 17-én őrizetbe vették.

A nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy a gyanúsított egy október elején történt lopással is összefüggésbe hozható. A beszerzett adatok szerint P. Márk akkor egy láncfűrészt, tisztálkodási és konyhai kellékeket, két kosarat és élelmiszert lopott egy tárolóból. Novemberben pedig két kerékpárt tulajdonított el másik két társasházból.

Hasonló cikkünk:  Az egyháztól kerüljön a városhoz a Szentháromság-szobor - indítványozza Király József

Egy lakásba is megpróbált bejutni egy kulccsal még novemberben, azonban ez alkalommal nem járt sikerrel. Egy szomszéd megzavarta, ezért távozott a lépcsőházból, az ingatlanba be sem jutott.

A sorozatosan elkövetett lopásokból, a rendszerességből, illetve az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy az akkor 22 éves férfi rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a bűncselekmények elkövetésekor. A többrendbeli lopást így a nyomozók üzletszerűnek minősítették.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

police.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...