fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Orbán-közeli cégen keresztül veszünk katonai eszközöket Erdoganéktól

Nemsokára Törökországból kerülnek harci járművek, katonai eszközök Magyarországra, de nem a magyar állam, hanem egy közbeiktatott cég vásárolja meg azokat a törököktől. A török páncélozott harci járműveket egy olyan kör készül behozni az országba, amelybe Orbán Viktor családja is bejáratos – fogalmaz a hvg.hu.

A közvetítő cég a HT Divison Zrt., amely Szíjj Lászlóé. Azé a Szíjj Lászlóé, aki együtt repked Mészáros Lőrinccel, meg aki az útépítési közbeszerzéseken sikert sikerre, profitot milliárdos profitra halmozó Duna Aszfalt tulajdonosa is egyben. Pontosabban, a mostani katonai bizniszben főszereplő HT Division Zrt. felerészben Szíjjé, felerészben pedig egy török üzletemberé, akinek pár éve közös cége volt Orbán Viktor veje, Tiborcz István emblematikus vállalkozásával, a BDPST Zrt.-vel.

Hasonló cikkünk:  Csak válsághelyzetben tudja fenntartani magát az Orbán-kormány - véli Ágh Attila politológus

A HT Division most arra készül, hogy páncélozott harci járműveket vásároljon az egyik török gyártótól, úgy 3,5 milliárd forint értékben.

Honvédségi körökben már jó néhány hónapja nyílt titok, hogy Törökországból érkeznek páncélozott harci járművek Magyarországra. Azt azonban csak a legbelső körök tudhatták, hogy ezeket az eszközöket nem közvetlenül az állam vagy annak valamelyik intézménye, például egy állami hadiipari vállalat veszi meg a török gyártótól, hanem egy magyar–török vegyesvállalaton keresztül érkeznek, amely cég ráadásul a lehető legközelebb áll a magyar miniszterelnökhöz.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...