fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Otthonra lelt az elütött kutyus, amely 40 kilométert utazott Kecskemétről egy lökhárítóba szorulva

Szerető családhoz került az a kutyus, amelyet egy Renault Megane lökhárítójából szabadítottak ki Szolnokon, miután Kecskemétről 40 kilométert ott utazott. A Hanna névre keresztelt eb nem csupán új gazdát kapott, de egy másik mentett kutya, Tibi személyében igazi társra lelt.

Egy egész országot döbbentett meg a beagle-keverék története: a négylábút Kecskeméten ütötte el egy szerb férfi, aki egy szolnoki hotelbe igyekezett. Szerencsére a parkolóban egy szerelő észrevette a fogságba esett kutyust. Őrangyalai nagyon jó munkát végeztek, hiszen egy karcolás nélkül megúszta a balesetet. Akkor Nagy Marianna civil állatvédő vette gondozásba az ebet – írja a Blikk.

– Nagy szerencse, hogy alig három nap alatt szerető családhoz került, ez egyáltalán nem általános. Vannak olyan négylábúak, amelyek problémásabbak, az átélt traumák egy életen át elkísérik. Mások elfelejtik a velük történteket, kevesebb időt igényel, hogy megszokják új környezetüket. Úgy érzem, Haninál nem lesz gond, mert bár először visszahúzódó volt, hamar megnyílt. Tudtam, hogy Anikóéknál jó helyen lesz, Tibi is egy hasonló temperamentumú kutyus – mondta Marianna.

– Az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy velünk marad-e Hani. Úgy vágtunk bele, hogy lesz, ami lesz – kezdte Hasznos-Vermes Anikó, a kutyus új gazdája.

– A története természetesen minket is nagyon megérintett, de nem ismeretlenek számunkra a traumát átélt kutyák. Már jó ideje velünk él Tibi, őt félig megfagyva találták meg az állatvédők. Sajnos, a társa elpusztult tavaly, s azóta nagyon egyedül érezte magát. Most viszont itt van Hani, ők ketten pedig már elválaszthatatlanok – folytatta Anikó, aki szerint nem egyszerű az új családtag bizalmába férkőzni.

Hasonló cikkünk:  Januártól több kedvezmény is illeti a 30 évnél fiatalabb anyákat
Hasonló cikkünk:  A kommentelési lehetőség áldás vagy átok?

– Ingerszegény környezetből érkezett, minden, ami a szeretettel kapcsolatos, ismeretlen számára. Bárhova megyünk sétálni, vagy akár csak az udvarra játszani, már rohanna vissza a házba, mintha attól félne, hogy megszűnik az a kényelem, ami most megadatik neki – árulta el a gazdi, majd hozzátette: Haninak még sokat kell tanulnia, de a legfontosabb, hogy már biztonságban van.

Szerelem első látásra

Csipesz és gazdája, Uhrin Tamás főtörzsőrmester találkozása is mesebeli volt. Mint arról beszámoltunk, első gazdája a szomszéd faluba úgy ment, hogy a motor után kötötte a kutyát. Bár a kiskutya elesett, a férfi nem fékezett. Szerencsére akadt segítsége.

– Félt a többi rendőrtől, de tőlem valamiért nem. Odabújt hozzám, kereste a társaságomat a helyszínen és az állatorvosnál is. Szerelem volt első látásra – mondta lapunknak a főtörzsőrmester.

Az eb nem kerülhetett vissza a gazdájához, a rendőr szívéhez viszont olyannyira hozzánőtt az aprócska kutya, hogy örökbe fogadta őt, nem sokkal később pedig kétéves fia adott neki nevet: Csipesz.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...