fbpx
-0.5 C
Kecskemét
2022. január 19., szerda

FRISS HÍREK

Rendes káoszt okozott az egyetem környéki új forgalmi rend

Tegnap reggelre bekapcsolták az egyetem előtti zebránál a közlekedési lámpát, ami miatt alaposan beállt az Izsáki út. Azonnal ellepték a Facebookot a bosszankodó kommentek. A beszámolók szerint az egyik irányban az Auchanig, a másik irányban a Katona gimnáziumig ért a sor.

Délutánra már kikapcsolták a lámpákat, és rendőrt küldtek a campus előtti zebrához. Ma reggel is csak sárgán villogtak a lámpák, de már rendőr nem volt ott.

Négysávosítás helyett szűkítették az Izsákit

Tovább nehezíti a közlekedést az egyetem környékén, hogy a Sport utcáról Solt felé kanyarodva, megszüntették a surranó sávot. Ide csíkokat festettek, úgynevezett Demszky-csöcsöket telepítettek ( beton akadályok – Demszky Gábor főpolgármestersége idején terjedtek el a fővárosban ), és biztos ami biztos, terelő táblákat is tettek. Így aki a társadalombiztosítási igazgatósághoz akar lekanyarodni a város felől haladva, az rendesen megfogja a reggeli forgalmat, mivel nem lehet már kikerülni.

A másik irányból eddig sokan a buszmegállóba húzódva kanyarodtak le az igazgatósághoz, így mellettük haladhattak az autók. Most a megálló végébe szintén csíkokat festettek. Amely forgalom elől elzárt terült, és büntethetnek érte, ha erre valaki ráhajt. Sokan mégis ezt teszik, amíg nem tesznek ide is beton akadályokat. Vagyis ahelyett, hogy a sok ígéret ellenére négysávossá tették volna az Izsáki utat, ezt a szakaszt még szűkítették is.

Hasonló cikkünk:  Egy hónapra leállt a kecskeméti Mercedes-gyár

Facebook hozzászólásokban felvetették, hogy nem lámpa kellett volna az egyetemhez, hanem a két épület között ingázó sok száz hallgatónak aluljárót vagy felüljárót kellett volna építeni. Az utóbbi szerepelt is a tervekben, még látványkép is készült róla, így nézne ki, ha lenne.

Hasonló cikkünk:  Megóvják Vecsey Jenő cégérét a Bethlen körúton, de kérdéses, hogy látható lesz-e

Talán érdemesebb lett volna először a forgalomra gondolni, és ha ez megvan, akkor megépülhetett volna a campus. Mert így most kicsit átgondolatlannak tűnik a beruházás.

Egy kommentelő szellemes megjegyzése szerint ott is van ez a felüljáró. A négysávos Izsáki út felett.

Olvassa el korábbi cikkünket is, amelyben arról írtunk, hogy több, mint 10 éve készült egy tanulmány, amely már akkor is azt állapította meg, hogy az Izsáki út kapacitása kimerült.

Halogatják az Izsáki út négysávosítását, pedig már 14 éve leírták: Azonnali cselekvés kell!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...