fbpx

FRISS HÍREK

"Számíthatnak ránk!" – kampányvégi lakossági fórumot tartott a Szövetség

- Advertisement -

Bár a kampány nem ért még véget, mégis egyfajta lezárása volt az elmúlt heteknek a Szövetség részéről a tegnap esti lakossági fórum. Ezen ott voltak a jelöltek, akikhez kérdéseket lehetett feltenni. Nem a politikai beszédeken volt a hangsúly ( nem is igen volt ilyen ), hanem a problémákon és a megoldási lehetőségeken. Ez egyébként az egyesült ellenzék minden lakossági fórumán így volt.
A közönség egyenként is megismerhette az ellenzéki indulókat, Lejer Zoltán polgármesterjelölt pedig néhány gondolattal összegezte, mi is az a Szövetség a Hírös Városért Egyesület.

A 2018-as választások után arról kezdtek beszélni az emberek, hogy nem fogtak össze az ellenzéki pártok, és ezért a szavazatok elaprózódtak. Ezt Kecskeméten, az ellenzéki pártok vezetői is meghallották, és elkezdődtek a tárgyalások az önkormányzati választásra. A cél az volt, hogy egy választási szervezetbe tömörülve, egy az egy ellen kell fellépni az állampárttal szemben. Így jött létre a Szövetség, amelyet hat párt és egy civil szervezet is támogat. A DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalommondta el a megjelenteknek Lejer Zoltán.

Gyakorlatilag ennyi volt a politikai beszéd, ezt követően a kérdésekről és válaszokról szólt a fórum. Ami már korábban is egyértelmű volt, az most még kapott egy megerősítést: a kecskemétieket leginkább a közelekedési problémák és a szemetes, gazos, gondozatlan utcák, terek bosszantják leginkább.
Utóbbival kapcsolatban Lejer Zoltán annyit mondott, hogy nem lehet kiemelni néhány gazdátlan területet, mert az egész város elhanyagolt. Ez tükrözi a 15 kormánypárti egyéni képviselő 5 éves munkáját ( most csak 14 egyéni jelölt van, mivel csökkentették a körzetek számát arra hivatkozva, hogy csökkent a lakosság száma ) – tette hozzá a polgármesterjelölt.
A közlekedési kérdéseknél felmerült a Halasi úti felüljáró veszélyes állapota, az Izsáki út beígért és elmaradó négysávosítása, és a nevetséges, festék vonalakkal megvalósított „kerékpárutak”. Ezekkel kapcsolatban elhangzott a jelöltek oldaláról, hogy a városnak gyenge a lobbiereje. Nem tudja kiharcolni még állami szereplőknél sem, hogy a kecskemétieknek szükséges fejlesztések magvalósuljanak.
Számíthatnak ránk – jelentette ki Király József képviselőjelölt, aki a városrendezési bizottság leköszönő elnökeként több kérdéshez is hozzászólt.
A lakossági fórum végén bejelentették, hogy szombaton a széchenyivárosi kispiac területén egész napos kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget kínál a Szövetség a Hírös Családi Pikniken.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...