Tolószékes hajléktalant vert meg és rabolt ki egy kecskeméti férfi

0
illusztráció
Hirdetés

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 64 éves férfi ellen, aki két éve ököllel megütött és kirabolt egy mozgássérült kecskeméti hajléktalant.

A hajléktalanként élő vádlott 2017 decemberében egy kecskeméti trafik előtt az utcán szóváltásba keveredett egy másik hajléktalan férfivel. A vádlott pénzt követelt a mozgássérült, tolószékben ülő sértettől, aki azonban nem adott neki.

A vádlott emiatt egyszer ököllel állcsúcson ütötte a tolószékes férfit, majd belenyúlt a sértett kabátjának jobb belső zsebébe és kivett onnan 2 ezer forintot. A sértett eközben a tolókocsiból kiesett, és a fejét a falba beleütötte.

A mozgáskorlátozott férfi csak korlátozottan tudott védekezni, a bántalmazás miatt az arcán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. A rendőrök később a rablással szerzett pénzt a vádlottól lefoglalták, így a kár megtérült.

Hirdetés

Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat rablás miatt vádolják, amit a törvény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionál. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a fegyházbüntetésből a vádlott ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft