fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Tolószékes hajléktalant vert meg és rabolt ki egy kecskeméti férfi

- Advertisement -

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 64 éves férfi ellen, aki két éve ököllel megütött és kirabolt egy mozgássérült kecskeméti hajléktalant.

A hajléktalanként élő vádlott 2017 decemberében egy kecskeméti trafik előtt az utcán szóváltásba keveredett egy másik hajléktalan férfivel. A vádlott pénzt követelt a mozgássérült, tolószékben ülő sértettől, aki azonban nem adott neki.

A vádlott emiatt egyszer ököllel állcsúcson ütötte a tolószékes férfit, majd belenyúlt a sértett kabátjának jobb belső zsebébe és kivett onnan 2 ezer forintot. A sértett eközben a tolókocsiból kiesett, és a fejét a falba beleütötte.

A mozgáskorlátozott férfi csak korlátozottan tudott védekezni, a bántalmazás miatt az arcán nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett. A rendőrök később a rablással szerzett pénzt a vádlottól lefoglalták, így a kár megtérült.

Hasonló cikkünk:  "Ne fordítsd el a fejed!" -tüntetést szervez az ellenzék péntekre Kecskeméten

Az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat rablás miatt vádolják, amit a törvény 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionál. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben azzal, hogy a fegyházbüntetésből a vádlott ne legyen feltételes szabadságra bocsátható.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...