A Kecskemétről szóló egyetemi rendezvényen csak Kecskemétről nem volt szó

0
Hirdetés

Tegnap este tartotta a Neumann János Egyetemen a Magyar Közgazdasági Társaság kecskeméti ifjúsági szervezete Business Szerda című rendezvényét. A meghívottak alapján érdekes beszélgetés is lehetett volna, kár, hogy végülis semmilyen irányba nem haladt az esemény.

A Finta Zita kancellár által moderált beszélgetésen a meghívottak között volt dr. Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke, Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezetője és Bán János író, a Hírös Médiacentrum ügyvezetője. Ilyen névsorral releváns, a városi fejlesztéseket és terveket prezentáló este esélye is megvolt, azonban mégsem sikerült erre vinni a beszélgetés folyamát. Megtudtuk viszont, hogy ki hova járt iskolába, milyen díjakat vett át, és hogy alapvetően milyen nagyszerűen van vezetve a város.

Gaál alpolgármesternek azért voltak érdekes kiszólásai, elismerte (!), hogy katasztrofális a kecskeméti közutak állapota, kiemelte a tervezett iparűzési adó emelést, amiből megvalósítanák a fejlesztéseket, valamint megemlítette, hogy ha nem is gazdasági váláság előjeleit látjuk, azért „valami van”.

Hirdetés

Horváth korrekt módon mutatta be a Termostar fejlesztési terveit, a kapacitásbővítést és az új telephely létesítését. Mindezeket állami forrásokból tervezik – reméljük, nem úgy sikerül, mint az Izsáki út bővítése vagy az intermodális csomópont megvalósítása…

Bán leginkább írói munkásságáról, valamint az országosan tapasztalható újságíró hiányról beszélt, leginkább a magyarság oldaláról megközelítve mindkét kérdéskört. Konklúzió nem volt ugyan, de legalább elismerte, hogy az oktatás – legalábbis az újságíró képzés területén – nem felel meg a 21. századi követelményeknek.

Összességében három, a várost valóban meghatározó embert hallhattunk, amiből tényleg érdekes beszélgetést lehetett volna kihozni, azonban mivel semmilyen koncepció nem volt a szervezésben, ezért leginkább anekdotákat hallhattunk, amik érdekesek is lehettek volna, de nem voltak azok.

Kár érte, jó este lehetett volna.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft