fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

A megye, ahol eltűnt 88 milliárd forint

- Advertisement -
Soltvadkert gazdag kisváros, a hazai műanyag-feldolgozás központja. Orgovány szegényesebb település, amolyan tanyavilág, az emberek főleg a mezőgazdaságban dolgoznak. Meglepő módon, a hazai pénzügyi szektor csődökben gazdag történetében e két Bács-Kiskun megyei település takarékszövetkezetei okozták a legnagyobb bajt.

Soltvadkert és Orgovány története nemcsak azért hasonló, mert két Bács-Kiskun megyei településről van szó, hanem azért is, mert az egykori takarékszövetkezeti világ minden baja visszaköszön ezekben a sztorikban. A helyi szövetkezeteket kiskirályként vezették olyan emberek, akik a szövetkezeti vagyont magukénak érezték.

Ezeket az embereket és 2-3 belső segítőjüket igazán nem kontrollálta senki, sőt, országosan is ismert csalók is segítették a kreatív pénzszerzési módozatokat. A nemtelen visszaélések mellett jellemző volt az az erkölcsileg kevésbé aggályos, de bankszakmailag ugyanolyan káros gyakorlat, hogy az ismerősök nehézségei alatt nagyon megértő maradt a takarékszövetkezet.

Hasonló cikkünk:  Átjöhetnek-e a határkerítésen "pockok, csirkék, emberek... igazából mindenki, aki akar"?

Ez a két takarékszövetkezet úgy volt külön-külön is az ország három legnagyobb takarékszövetkezete között egykoron, hogy a fiókhálózatuk el sem hagyta Bács-Kiskun megyét.

Folytatás az Index.hu-n!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...