fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Szemetet szedtek a Budai út melletti kiserdőben a Szakszervezet önkéntesei

Tele szeméttel a kecskeméti Budai út melletti kiserdő – a Szakszervezet önkéntesei elkezdték megtisztítani az erdőt.

Katódsugárcsöves televíziókészülékek, műanyagpalackok, alkoholos üvegek, koszos ruhák, műanyagjátékok, újságok, penészes takarók, matracok, lyukas bicikli, építési törmelék, alumínium dobozok fogadták az önkéntes szemétszedőket Kecskeméten, a Budai út mellett fekvő kiserődben (OMV benzinkút és temető között) szombaton délelőtt.

A Szakszervezet (önjellemzésük szerint a fenntartható emberi jövőért tenni akaró, formális szervezeti kereteket nem öltő laza csoportosulás) egyik önkéntese elmondta, hogy: megdöbbentő, hogy egy ilyen kis zöldterületen, egy forgalmas út mellett és kertvárosias lakóövezet közvetlen közelében ennyi szemetet találtak.

Az önkéntesek szétválogatták a hulladékot, amit szelektíven lehetett azt összeszedték, de mindent ezen a napon nem tudtak elvinni. A kiserdő megtisztításához konténerre van szükségük, amit napokon belül leszerveznek, hogy december elején ismét nekifogjanak a kiserdő kitakarításához. (Az akcióhoz itt lehet csatlakozni, amint a pontos időpontot meghirdetik.)

Hasonló cikkünk:  A műanyag pohár vagy a papírpohár környezetbarátabb?
Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor: mi nem hagyjuk magunkat

A kiserdő után a Március 15. utcán levő járda, parkolók és a bölcsőde körül szedték össze a szemetet. A látvány itt is elkeserítő volt. Ami azonban mindenkinek feltűnt, az a járda, a közintézmények és a garázsok közelében eldobott nagy mennyiségű kommersz szeszes üvegek mennyisége.

A Szakszervezet önkéntesei az Európai Hulladékcsökkentési Héthez csatlakozva szervezte meg a szemétszedést.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...