fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Több ponton is módosíthatja a választási törvényt a kormány

- Advertisement -

Konkrét döntés még nincs, de újra átírhatják a választási szabályokat a következő időszakban – írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a tervek szerint a jövőben:

  • Csak politikai pártok és független jelöltek indulhatnának az önkormányzati választásokon, civil szervezetek nem.
  • Újra megpróbálnák a választási regisztráció bevezetését. Így szavazni csak akkor lehetne, ha az ember felveteti magát a választói névjegyzékbe. Az Alkotmánybíróság ezt az ötletet már hét évvel ezelőtt elkaszálta.
  • Vizsgálják a győzteskompenzáció rendszerének eltörölését is, vagyis azt, hogy a győztes jelölt után maradó töredékszavazatok is parlamenti helyeket hozhatnak.

A Blikk kereste a Miniszterelnöki Kabinetirodától, az igazságügyi tárcától azt a választ kapták, hogy jelen pillanatban nincs napirenden a választási eljárásról szóló törvény módosítása.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...