fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Tovább erősödött az ellenzék

Bár Kecskeméten nem kellett semmilyen tekintetben sem új választást tartani, az országban az elmúlt vasárnap több településen is megismételték így vagy úgy a voksolást. Azért hírértékű ( még akár Kecskeméten is ), ami történt, mert a vidéki Magyarországon járunk, és tendencia volt, hogy mindenhol megerősödött az ellenzék az alig egy hónapja elmúlt választás óta. Ez volt, ahol fordításra is elegendő volt, máshol megtartotta győztes helyeit az ellenzék, és volt, ahol most is a Fidesz győzött, de jóval soványabban.

A legnagyobb visszhangja a jászberényi választás megismétlésének volt, és talán itt is volt a legnagyobb csata. Itt 14 vokssal győzött októberben az ellenzéki polgármesterjelölt a Fidesz jelöltjével szemben. Nem nyugodtak bele a vereségbe, ezért sikeresen megtámadták az eredményt, ezért újráztak itt.

Most viszont akkora pofonba szaladt bele az Orbán-sereg, hogy a fal adta a másikat. Eleve jóval többen szavaztak, és most szinte 4000 szavazat különbséggel lett győztes az ellenzéki jelölt. Ez majdnem 2/3-os szavazatarányt hozott.

Szintén sokan figyeltek Szekszárdra is, ahol ugyancsak nem nyugodott bele a Fidesz abba, hogy polgármesterük kisebbségbe kényszerült, ezért kifogásai alapján két körzetben is voksoltak tegnap. Itt a többség megszerzéséért indult csatába a kormánypárti brigád, de jókora saller lett a vége. Mindkét ellenzéki jelölt újra behúzta a körzetet, csak most sokkal magabiztosabban.

Hasonló cikkünk:  Horvátország a schengeni övezet része lesz, így a határzárat le kell bontani
Hasonló cikkünk:  Április 30-ig maradnak érvényben az árstopok

Litér volt vasárnap az a település, ahol legutóbb a fideszes polgármesterjelölt győzött, de itt eltűnt több szavazólap, ezért volt új voksolás. Most a szavazók leváltották a kormánypárti polgármestert.

Komlón ugyan maradt minden a régiben, de a fideszes polgármester szerényebb eredményt produkált. A testület már októberben is ellenzéki lett, most sem változott.

Összességében tehát elmondható, hogy ott tudott erősíteni a jelek szerint az ellenzék, ahol a Fidesz nagy tartalékai voltak eddig: vidéken. Amennyiben a tendencia folytatódik, és az ellenzék bizonyít a megszerzett településeken ( vagy jó ellenzéki politizálással a többi helyen ), akkor jó eséllyel várhatja a 2022-es választásokat. Ez pedig a kecskemétieknek is azt üzenheti, hogy leváltható lehet Salacz László és Zombor Gábor.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...