fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

A Google térképe is felveszi a kesztyűt a közvilágítási problémákkal

A Google Mapsbe kerülő új funkció képes lesz megmutatni azokat az utcákat, ahol van és működik is a közvilágítás.

Új funkciót tesztel a Google Térkép indiai változatában a keresőcég – így vezeti fel cikkét a BGR, és rögtön rá is térnek, miről van szó: a szoftver egy fontos újdonságot kapott, amellyel jelezni képes a megvilágított utcákat.

A világ számos pontján találni közvilágítással nem rendelkező utcákat, nemhogy az ország-, de még a kecskeméti belvárost sem kell senkinek átlépnie, hogy találjon ilyesmit. A Google Térkép eddig nem volt képes jelezni ezeket, és az útvonal tervezésekor sem tudta figyelembe venni, vannak-e, illetve működnek-e a lámpák a területen.

Az XDA Developers nemrég felfedezte, hogy a Google már elkezdte felokosítani a szoftverét, hogy az ilyen utcákat képes legyen jelezni – első körben Indiában. A funkcióval – teszik hozzá – a felhasználó láthatja, ki van-e világítva az utca, amelyen keresztül akar menni.

Hasonló cikkünk:  Horvátország a schengeni övezet része lesz, így a határzárat le kell bontani
Hasonló cikkünk:  Az EU-átlag két és félszerese a magyar infláció

Az egyelőre nem világos, hogy a Google mi alapján gyűjti be ezeket az információkat, illetve hogyan tudja eldönteni, működik-e a közvilágítás az utcában.

A fejlesztésre a Maps v10.31.0 (béta) változatában bukkantak rá, a kódsor volt az árulkodó. Azt még nem tudni, hogy a Google máshol bevezeti-e.

Tényleg a lakosságra hárul a közvilágítási hibák észlelése és jelzése?

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...