fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Tőzsér Judit távozott – íme a Gong Rádió új ügyvezetője

“Szerdán távozott posztjáról a Gong Rádió alapító ügyvezetője, Tőzsér Judit. A kecskeméti székhelyű, hét megyében fogható rádió új ügyvezetője Fodor István, a Mediaworks Hungary Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. A volt ügyvezető a továbbiakban tanácsadói pozíciót tölt be a rádiónál.

Tőzsér Judit/civilnaplo.hu

Tőzsér Judit azzal indokolta távozását, hogy a Gong indulása óta eltelt huszonnégy esztendő sok energiát vett ki belőle, mostantól szeretne több időt tölteni családjával, barátaival” – olvasható a Gong Rádió honlapján a baon.hu portálra és a Petőfi Népe újságra hivatkozva. Majd átvette több kecskeméti hírportál is a hírt.

Most jöjjön az a rész, amely a propagandából kimaradt.

De kicsoda Fodor István, akiről csak annyit közöltek, hogy a Mediaworks kiadó alkalmazottja?

Hogy megismerjük őt, ugorjunk vissza az időben. Egészen 2017. július 30-ig. Ekkor még az osztrák Russmedia a kiadója az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló és a Kelet-Magyarország lapoknak. A kiadó ügyvezetője az a Fodor István, aki most a Gong Rádió új vezetője.

A Pecina-szál

Ekkor már javában folytak a tárgyalások, hogy az említett lapok miként kerülhetnek át Heinrich Pecina, szintén osztrák üzletember érdekeltségébe. Az ő neve akkor vált ismertté, amikor a Népszabadságot megszüntették, több sajtó a Népszabadság hóhérjaként emlegette. Az üzlet végül 2017. július 31-én megköttetett, a kiadó nevét pedig Informra keresztelték át, amely néven futott már korábban, még a Russmedia korszak előtt. Fodor István maradhatott a helyén a Pecina érában is. Ekkor a többi megyei lap már Mészáros Lőrinchez vagy Andy Vajnához volt köthető. Az Észak-Magyarország, a Hajdú-bihari Napló és a Kelet-Magyarország papíron még nem tartozott a kormányzati médiabirodalomhoz.

A Mészáros-szál

Azonban a Magyar Hang szerint “a három napilap Pecina tulajdonlása alatt is a kormány központi üzeneteinek közvetítését szolgálta.” 2018. novemberében a több cégen keresztül Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mediaworks Hungary megvásárolta az Informot Pecinától. Vagyis ez a három lap is beolvadt a Mediaworksbe. A Magyar Hang akkor ezt írta: “Az Ausztriában hűtlen kezelés miatt elítélt Pecina birtokában azonban még másfél évet sem töltött a kiadó. Ahogy a Népszabadságot kiadó Mediaworksöt, úgy az Informot is átjátszotta Mészáros Lőrincnek. A cégadatokból kitűnik: az Inform csak napokat volt a Mediaworksnél, mint megannyi lap és kiadó, ez is a Kesmánál landolt.” Vagyis ott, ahol “a komplett kormányzati média egyetlen alapítvány birtokába került” – írta akkor a 444.

Hasonló cikkünk:  A KESMA megyei lapjai még "vár"nak
Hasonló cikkünk:  Hivatalos adatbázisból derült ki, hogy hatalmas vagyonokat rejtettek el kormányközeli körök

A Vajna-szál

A történetben Fodor István akkor kerül újra elő, amikor az Andy Vajna tulajdonolta Lapcom kiadó előbb a Mészáros Lőrinc fémjelezte Mediaworkshöz, majd a KESMA-hoz került. És így a kormányzati médiabirodalomhoz vándorolt a Kisalföld, a Dél-Magyarország és a Bors. A Lapcom felügyelőbizottságában Fodor István is helyet kapott. A LinkedIn profilján az életrajza szerint ez év októberétől ő a Mediaworks Hungary Zrt. üzletfejlesztési igazgatója. Most pedig a hírlap piac után a rádiózásban is kipróbálhatja magát.

Fodor István/mmonline.hu

Diákból tanár, majd jöttek a hírlapok

A mediapiac.hu szerint Fodor István 1992-ben érettségizett a nagykállói Korányi Frigyes Gimnáziumban, majd beiratkozott a Bessenyei György Tanárképző Főiskola német–orosz szakára, ahol 1996-ban diplomázott. Öt évvel később mérlegképes könyvelői képesítést is szerzett. A főiskola elvégzése után két évig tanított, majd 1999-ben ügyvezetői asszisztens lett az Inform Médiánál, ahol aztán gyorsan haladt előre a ranglétrán.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...