fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Van szükség Kecskeméten tűzijátékra?

Miskolcon, Szentendrén és Esztergomban is elmarad a szilveszteri tűzijáték az állatok védelme miatt.

Miskolcon az idén is tűzijáték nélkül köszöntjük az új évet – kezdi Facebook posztját Veres Pál, Miskolc civil polgármestere, hozzátéve:

Miskolcon az idén is tűzijáték nélkül köszöntjük az új évet. Ezzel is hozzájárulva, hogy négylábú kedvenceink ne rettegésben töltsék a szilvesztert. Arra kérek mindenkit, gondoljunk rájuk is az év utolsó nagy ünnepén! A petárdára költött pénznek jobb helye is van!

Miskolchoz hasonlóan Tatán sem lesz tűzijáték, ott a vadludakat védik a döntéssel.

Az LMP pedig bejelentette, törvénymódosító javaslatot nyújt be a petárdázás és a pirotechnikai eszközök tiltása érdekében. A párt arra emlékeztet, hogy a sokkos állapotban megszökött háziállatokról szóló hírek, és a súlyos sérülésekről, tönkrement emberi életekről szóló beszámolók állandó anyagai a január elejei híradásoknak.

Szentendrén is ugyanez a helyzet, ahogy az Index is írja, december 27-én kiírták a város hivatalos Facebookjára, hogy nem lesz tűzijáték a szilveszteri program része. Esztergomban pedig már novemberben bejelentették, hogy ott sem tartanak idén tűzijátékot, helyette látványos fényshow lesz a program.

Kecskeméten a főtéren lesz tűzijáték. Este 19.30-tól már kezdődnek az élőzenés koncertek a város főterén felállított színpadon, aztán ledfalon megjelenített animáció segítségével történik az év utolsó másodperceinek visszaszámolása a kb. tíz perces durrogatás előtt. A nyáron nem sikerült jól a tűzijáték. Erről itt írtunk.

Hasonló cikkünk:  A KTV tegnapi válasza olyan, mint a fehér holló
Hasonló cikkünk:  A KTV tegnapi válasza olyan, mint a fehér holló

Szerinted van szükség Kecskeméten a tűzijátékra?

Fokozott figyelemre intenek az állatvédők a petárdázás miatt

Az erős hang- és fényhatások miatt megrémült, kerítésen átmászó, menekülő állatok az utcán olyan környezetbe kerülnek, amely számukra idegen és veszélyekkel teli, így gyakran válnak autóbaleset áldozatává, vagy olyan távolságra menekülnek otthonuktól, hogy képtelenek visszatalálni.

Az állatvédők szerint ezért érdemes az állatokban lévő mikrochipek adatait ellenőriztetni az állatorvosnál, hogy a gazdák személyes adatai helyesen vannak-e regisztrálva. Emellett javasolják, hogy legyen az állatokon nyakörv a gazda telefonszámát tartalmazó bilétával.

Érdemes már néhány nappal szilveszter előtt a kutyákat pórázon sétáltatni, valamint mérsékelni a hosszú sétákat ebben a néhány napban. A nagyon félős kutyáknak kérhető gyógynövényes nyugtatószer is, amely segít átvészelni ezt az időszakot.

Ne láncra kötve védjük a kutyát, megfojthatja magát!

A kertben tartott állatok esetében fontos gondoskodni arról, hogy biztonságos, zárt helyen legyenek, javasolt még a kerti kutyákat is beengedni legalább az előszobába vagy a garázsba, és jó, ha a gazda erre az időre nem hagyja magára az állatot. A láncra kötés nem megoldás, hiszen egy rémült kutya akár meg is fojthatja magát.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...