fbpx

FRISS HÍREK

A tehetős családokat támogatja a kormány legújabb adókedvezménye

- Advertisement -

Orbán Viktor családtámogatási politikájának alapja, hogy az adóból ad kedvezményeket a gyermekek után. Mivel a kedvezményeket a befizetett adóból vonják le, ez már eddig is valójában a tehetősebbeknek jelentett előnyt. Most, hogy Orbán bejelentette a korábban csak négygyermekes anyáknak járó szja-mentesség kiterjesztését a háromgyermekes anyákra, a Portfolio újra megvizsgálta, hogy kik járhatnak ezzel jól, vagy egyáltalán valahogy.

Az utóbbi kitétel fontos, mert ahogy a Portfolio számításaiból is kitűnik,elég sokan sehogy se fognak járni ezzel az adókedvezménnyel.Amennyiben egy család havi bruttó jövedelme nem haladja meg a háromszázezer forintot, akkor hiába minden adókedvezmény, egy fillérrel se fognak több pénzt hazavinni a hó végén. Havi bruttó hétszázezer forintos családi jövedelemnél jelentene úgy ötvenezer forint pluszbevételt az anya szja-mentessége.

Hasonló cikkünk:  Az eutanáziáról is vitáztak a parlament tavaszi első ülésnapján

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a gyermekek után már most adókedvezmény jár, három vagy több gyerek esetén gyermekenként 33 ezer forint. Az anyák szja-mentessége tehát valójában csak akkor válik igazán érezhetővé, ha a gyermekeik már felnőttek, így megszűnik az utánuk járó adókedvezmény.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...