fbpx
12.1 C
Kecskemét
2024. február 23., péntek

FRISS HÍREK

A tehetős családokat támogatja a kormány legújabb adókedvezménye

- Advertisement -

Orbán Viktor családtámogatási politikájának alapja, hogy az adóból ad kedvezményeket a gyermekek után. Mivel a kedvezményeket a befizetett adóból vonják le, ez már eddig is valójában a tehetősebbeknek jelentett előnyt. Most, hogy Orbán bejelentette a korábban csak négygyermekes anyáknak járó szja-mentesség kiterjesztését a háromgyermekes anyákra, a Portfolio újra megvizsgálta, hogy kik járhatnak ezzel jól, vagy egyáltalán valahogy.

Az utóbbi kitétel fontos, mert ahogy a Portfolio számításaiból is kitűnik,elég sokan sehogy se fognak járni ezzel az adókedvezménnyel.Amennyiben egy család havi bruttó jövedelme nem haladja meg a háromszázezer forintot, akkor hiába minden adókedvezmény, egy fillérrel se fognak több pénzt hazavinni a hó végén. Havi bruttó hétszázezer forintos családi jövedelemnél jelentene úgy ötvenezer forint pluszbevételt az anya szja-mentessége.

Hasonló cikkünk:  Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – médiaszemle

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a gyermekek után már most adókedvezmény jár, három vagy több gyerek esetén gyermekenként 33 ezer forint. Az anyák szja-mentessége tehát valójában csak akkor válik igazán érezhetővé, ha a gyermekeik már felnőttek, így megszűnik az utánuk járó adókedvezmény.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...