fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 23., kedd

FRISS HÍREK

Ápoló – színvonalas kórterem készül élő zene terápiával

- Advertisement -

A kecskeméti lakosok testére és lelkére is ráfér már az Ápoló. Az új szórakozóhely a Rudolf laktanya területén több szempontból is az egyik legígéretesebb idei fejlesztés. A szórakozóhely tulajdonosait kérdeztük a projekt haladásáról, terveikről és az előzményekről.

– Tavasszal nyitunk – ez az az információ, amire a legtöbben kíváncsiak – mondta a GVH Szórakoztató Kft. egyik tulajdonosa Versegi Ádám, aki társaihoz hasonlóan civil foglalkozása mellett zenész. – Amikor 2018. nyarán bezárt a TEKA, négyen barátok leültünk és arról beszélgettünk, hogy kellene egy hasonló hely a városba. Van köztünk jogász, közgazdász, marketing-rendezvényszervező és színpadi technikus, a szándékkal együtt minden adott volt ahhoz, hogy mi legyünk azok, akik felvállalják a hiánypótló szerepet – emlékszik Versegi Ádám. A többi már történelem.

Elkezdtek helyet keresni, elképzeléseikhez nem sok helyiség illeszkedett, mígnem felfigyeltek az önkormányzat által hasznosításra addig kétszer is eredménytelenül pályáztatott Beteg Lovak Istállójára.

– A hely több szempontból is ideális: a legközelebbi lakóház 400 méterre van, a városközpont gyalogosan sem elérhetetlen és az egyetem is a tőszomszédságunkban található.

A négy férfi gazdasági társaságot alapított és 2019. áprilisában 44,8 millió forintért megvették az 1600 négyzetméteres területet a rajta álló 300 négyzetméteres ingatlannal együtt. Az építkezés 2019 szeptemberében kezdődött 100 négyzetméter hozzáépítésével, az ingatlan felújításával a szakhatóságok előírásainak figyelembe vételével.

Az Ápolóról tulajdonosainak pontos víziója van: a hely elsősorban az élő zene fellegvára lesz. A benti koncertterem 300 fő befogadására képes, az udvari színpad előtt ezer ember is elfér. A speciálisan hangszigetelt ajtóknak, nyílászáróknak köszönhetően akár egyszerre folyhat előadás a benti és a kinti színpadon úgy, hogy egymást nem zavarják a produkciók.

Hasonló cikkünk:  Egy szolnoki eset is rávilágít a postai dolgozók elleni támadásokra

– Többfunkciós szórakozóhelyet terveztünk. Ezek a funkciók időben eltérően, de akár egyszerre is működhetnek majd. Célcsoportunk az egyetemisták és az élőzene rajongói. Nyilván mindenki szívesen látott vendégünk lesz, de árszabásunkat, termékkínálatunkat, a dizájnt erre a vezérelvre fűztük fel.

A tulajdonos a nyitva tartással kapcsolatban hozzátette, a vasárnap lesz az egyetlen szünnapjuk.  Hétfőtől szombatig 10-kor nyit majd az Ápoló kávézó és bár része, szombaton pedig 14-től 04 óráig tervezik a vendégfogadást. Egy-egy élőzenei koncert után dj-k veszik át a kezelőpultot. A társaság terveiben szerepel még, hogy helyszínt biztosítsanak stand-up előadásoknak, vagy meccs közvetítéseket együtt néző szurkolóknak. Meleg étellel az épület mellett parkoló Tápoló elnevezésű food truck látja majd el a közönséget.
– Kellemes nyomásként érzékeljük a felénk irányuló figyelmet. Az Ápoló Klub nevű Facebook oldalunkat még csak egy logóval indítottuk el, mégis pár nap alatt közel ezren lájkolták. Nem csak a fiatalok és a szórakozni vágyók keresnek minket már napi szinten, hanem neves fellépők, ismert együttesek is. Nem fog csalódni senki az Ápolóban, ebben biztos vagyok. És többet nem kell majd vidékre utazni a kecskemétieknek egy-egy jó koncertért, bármilyen zenei stílus legyen a kedvencük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...