fbpx
1.1 C
Kecskemét
2023. december 8., péntek

FRISS HÍREK

Havi nettó 120 ezret is veszíthet egy tanár

- Advertisement -

A pedagógusok fizetését még mindig a 2014-es minimálbér alapján számolják ki, ez pedig hónapról hónapra óriási kiesést jelent.

Sokkal többet is kereshetnének a tanárok, ha nem a 2014-es minimálbér alapján számítanák ki a fizetésüket – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Az érdekvédő szervezet számításait az RTL Klub Híradója idézte.

Mint emlékeztettek rá, egy pályakezdő, egyetemi végzettséggel rendelkező tanár fizetése most bruttó 210 ezerre emelkedett a garantált bérminimum növelése miatt.

Csakhogy a pedagógus béreket még mindig az öt évvel ezelőtti, 101 ezres nettó minimálbér alapján számítják, és nem az idei 161 ezres nettó szint szerint.
A PDSZ úgy számol, hogy:

– egy 20 éve pályán lévő, főiskolai végzettségű tanár havi nettó 106 ezer forinttal kereshetne többet,

Hasonló cikkünk:  Nyolcvanezret ért a demonstratív múzeumlátogatás


az egyetemi végzettséggel húsz éve dolgozó tanár pedig nettó közel 120 ezer forinttal többet vihetne haza,

ha a tanári bérszámfejtés az aktuális minimálbéren alapulna. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csatorna kérdésére úgy válaszolt, szerintük 2010 óta majdnem 50 százalékkal nőtt a pedagógusok bére, de készek a további bértárgyalásokra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Tornyokban állnak Mercedes-akkumulátoros ládák egy kecskeméti telephelyen

Szemfüles és egyben aggódó olvasónk értesítette szerkesztőségünket, hogy egy kecskeméti telephelyen rengeteg fa ládát tárolnak, és a feliratból -...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...