fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Havi nettó 120 ezret is veszíthet egy tanár

- Advertisement -

A pedagógusok fizetését még mindig a 2014-es minimálbér alapján számolják ki, ez pedig hónapról hónapra óriási kiesést jelent.

Sokkal többet is kereshetnének a tanárok, ha nem a 2014-es minimálbér alapján számítanák ki a fizetésüket – állítja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Az érdekvédő szervezet számításait az RTL Klub Híradója idézte.

Mint emlékeztettek rá, egy pályakezdő, egyetemi végzettséggel rendelkező tanár fizetése most bruttó 210 ezerre emelkedett a garantált bérminimum növelése miatt.

Csakhogy a pedagógus béreket még mindig az öt évvel ezelőtti, 101 ezres nettó minimálbér alapján számítják, és nem az idei 161 ezres nettó szint szerint.
A PDSZ úgy számol, hogy:

– egy 20 éve pályán lévő, főiskolai végzettségű tanár havi nettó 106 ezer forinttal kereshetne többet,

Hasonló cikkünk:  Nemcsak tervez, hanem már munkatársakat is toboroz nettó félmilliós fizetésért az orosz Mere üzletlánc


az egyetemi végzettséggel húsz éve dolgozó tanár pedig nettó közel 120 ezer forinttal többet vihetne haza,

ha a tanári bérszámfejtés az aktuális minimálbéren alapulna. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a csatorna kérdésére úgy válaszolt, szerintük 2010 óta majdnem 50 százalékkal nőtt a pedagógusok bére, de készek a további bértárgyalásokra.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...