fbpx
2 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Hosszú Katinka és Milák Kristóf az Év sportolója

Hosszú Katinkát és Milák Kristófot választották az Év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 62. alkalommal kiírt szavazásán. Az M4 Sport – Az Év sportolója gálán a 2019-es év legjobb csapatának az egyéni sportágakban Babos Tímea és Kristina Mladenovic teniszpárosa, a hagyományos csapatsportágakban a Ferencváros férfi vízilabdacsapata bizonyult.

A köszönetét Kínából küldött videoüzenetben megfogalmazó Hosszú Katinka hetedik elsőségét szerezte meg, ezzel utolérte a rekorder Egerszegi Krisztinát.

Milák Kristóf a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszólegendától, Mark Spitztől vette át a díjat. A címét azzal érdemelte ki, hogy a kvangdzsúi világbajnokságon 200 méter pillangón megdöntette minden idők legeredményesebb olimpikonjának, Michael Phelpsnek a világrekordját, és ezzel aranyérmes lett. „Magam ellen szurkoltam, hogy ne kelljen itt állnom, mert nem a szavak, hanem a tettek embere vagyok” – mondta a színpadon Milák. Spitz ehhez csak annyit tett hozzá, hogy megtiszteltetés számomra olyan embernek adni a díjat, aki 10 másodperccel gyorsabb volt nála a világbajnoki aranya alkalmával.

Az Év edzője a Fradi pólósainak trénere, Varga Zsolt lett. „Volt olyan pillanat, amikor be akartam fejezni a pályafutásomat, de akkor egy barátom azt tanácsolta, egyszerűsítsem a gondolataimat és üzeneteimet” – mondta a zöld-fehérek trénere, aki edzői hitvallását is megfogalmazta a színpadon: „nem érdekel, mitől nem működik, az érdekel, mitől működik”. Hozzátette, az elismerést annak köszönheti, hogy amikor edzeni kellett, edzettek, amikor játszani kellett, játszottak, amikor nyerni kellett, nyertek a játékosai.

Az év legjobbja a hagyományos csapatsportokban a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-győztes Ferencváros lett. „Most átvettük a stafétát a győri kézisektől, de remélem, méltóak leszünk rá és mi is hasonló sikerszériát indítottunk el” – utalt a csapat kapitánya, Varga Dénes a másik jelöltre, a 2017-ben, 2018-ban és tavaly is BL-győztes győri kézisekre.

Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic világbajnok női teniszpárosa végzett az élen a szavazáson.

Hasonló cikkünk:  Elhunyt Ujhidy Tibor, akinek a neve összeforrt a Kecskeméti Spartacus Sportkörrel
Hasonló cikkünk:  Éjszakai forgatag: Ingyenes sportbajnokság lesz pénteken

2019-es esztendő legjobb labdarúgójának járó elismerést a férfiaknál Gulácsi Péter, a nőknél Jakabfi Zsanett vehette át. A tavalyi év legszebb góljának Zsóri Dániel Puskás-díjas ollózását választották. A Magyar Labdarúgó Szövetség Életműdíját pedig Mezey György mesteredző, korábbi szövetségi kapitány vehette át.

A fogyatékos sportolóknál Ekler Luca és Kiss Péter Pál lett a legjobb, a csapatok kategóriájában a férfi kosárlabda-válogatott, az edzők között pedig Szabó Álmos nyert.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság Életműdíját a kilencszeres világbajnok kenus, Wichmann Tamásnak ítélték oda, akit felállva, vastapssal fogadott a publikum. A legendás sportember erő, kitartás és szerencse mellett azt a kis hazafiságot kívánta a tokiói olimpiára kiutazó magyar sportolóknak, amire mindegyiküknek szüksége van. „Elszállt felettem az idő” – utalt súlyos betegségére az MTK legendás sportolója, és szeretetcunaminak nevezte a közönség köszöntését.

A 14 díjátadó ceremóniát elválasztó produkciókban összesen 178 fellépő lépett színpadra. Az idei ötkarikás játékokra utalva szerepet kaptak az 1964-es tokiói olimpia hősei.

Az M4 Sport – Az Év sportolója gála kategóriáinak győztesei:
férfiak:
Milák Kristóf (úszó)

nők:
Hosszú Katinka (úszó)

csapat:
a Ferencváros férfi vízilabdacsapata

csapat (egyéni sportágakban):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic teniszpáros

edzők:
Varga Zsolt (vízilabda)

férfi labdarúgó:
Gulácsi Péter

női labdarúgó:
Jakabfi Zsanett

az év gólja:
Zsóri Dániel (DVSC) Ferencváros ellen szerzett találata

fogyatékos sportolók (a sorrend az MPB által felkért szakemberek, szakírók voksolása alapján alakult ki):
férfiak:
Kiss Péter Pál (kajakos)

nők:
Ekler Luca (atléta)

csapat:
férfi kosárlabda-válogatott (Magyar Speciális Olimpia Szövetség)

az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője:
Szabó Álmos (úszás)

MSÚSZ-MOB Életműdíj:
Wichmann Tamás

MLSZ Életműdíj:
Mezey György

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...