fbpx

FRISS HÍREK

Keko: Benne van a rendszerben, hogy néhány percet késnek a buszok

- Advertisement -

A vacsiközi lakossági fórum egyik vendége Hári Ernő, a helyi tömegközlekedést január elsejétől szervező önkormányzati cég vezetője volt. Új járatokat kapott ugyanis a városrész, de általánosságban is beszélt a buszos közlekedésről.

Mint elmondta, vannak még kezdeti nehézségek, de igyekeznek mindent megoldani és úgy alakítani, hogy a napi szinten utazó kb. 30 ezer kecskeméti elégedett legyen. Elismerte, hogy nem mindig pontosak a buszok, de szerinte ez abból is adódik, hogy a rendszerben alapból benne van egy 3-4-5 perces késés. Azt sem tagadta, hogy van járat, ahol még 10 perc feletti késések vannak. Ezeket orvosolni szeretnék.

A vasúti menetrend megváltoztatása is bekavart

Hári Ernő elmondta azt is, hogy olyan apróságoknak tűnő dolgokon is múlhat egy járat pontossága, hogy kifogja-e például a Ceglédi úton a sorompót vagy nem. Mivel a vasúti menetrendet december közepétől megváltoztatták, ezért a korábban megtervezett buszos menetrendet, amely igyekezett elkerülni a sorompót, újra kellett gondolni. Mivel most a járat pont beragadt általában a sorompó mögötti sorba, ezért pontatlanul tudott csak közlekedni. Most trükközni kellett, hogy ezt kiküszöböljék, de úgy tűnik, sikerült.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

Tájékoztatta arról is a lakosságot, hogy a csuklós Mercedes buszok egy részét tudta csak átvenni a korábbi szolgáltatótól, mert azok nem voltak olyan állapotban, hogy utazni lehessen velük. Ezért a 25 busznak csak a felét lehetett bevetni kezdetben, most azonban már csak 4 busz hiányzik ezekből. A csuklós buszok hiányát a lakosok is megérezték, hiszen a fórumon is felvetették, hogy némelyik járaton nagy a zsúfoltság. A számokat figyeli a Keko, és ahol szükséges, nagyobb buszokat állíttat hadrendbe az Inter Tan-Ker Zrt.-vel.

Arról is beszélt az ügyvezető, hogy hamarosan megoldott lesz a buszok nyomkövetése, így utazástervező szoftver is segítheti a Kecskeméten közlekedőket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...