Speciális konténert állítanak fel az összeférhetetlen hajléktalanoknak

0
Wikipedia/Tomas Castelazo
Hirdetés

Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) még a tél előtt érdeklődött a közgyűlésen a hajléktalanok téli ellátásáról, és az ehhez szükséges felkészülésről. A novemberi közgyűlésen az illetékes alpolgármester, Engert Jakabné válaszolt is a kérdésekre, azonban akkor még csak előrevetített egy lehetséges megoldást, amelyet az intézményekből eltanácsolt hajléktalanoknak ajánlanának fel. Hiszen a képviselő kérdése arra is irányult, hogy mit lehet tenni azokkal, akik magatartásuk miatt összeférhetetlenek másokkal.

Most újabb levelet küldött az alpolgármester Király Józsefnek, miután már megfogalmazódott, mi is lenne ez a megoldás. Arról van szó, hogy a máltai szeretetszolgálat a telephelyén speciális konténert, mobil boxot létesít számukra. Ez egy 15 nm-es, fűthető, árammal ellátott helyiség, ahol azok húzhatják meg magukat, akiket nem lehet beengedni a többiek közé. Mobil WC is tartozik majd ehhez, valamint az őrzés-védelem is megoldott lesz.

A problémás hajléktalanokat (sorozatos magatartási problémák miatt) úgy lehet eltanácsolni egy őket korábban befogadó intézményből, hogy egyben megneveznek egy másik helyet (rendszerint másik településen), ahova az elszállításukat is biztosítják. Van, aki ezt megtagadja, van, aki elfogadja, de visszatér néhány nap múlva. Számukra lehet megoldás a mobil boxos elhelyezés. Engert Jakabné alpolgármester levele szerint csupán néhány hajléktalan lett eltanácsolva addigi helyéről. Mivel önkormányzati feladat a hajláktalanok ellátása, az úgynevezett szociováróteremhez a város támogatást biztosít a máltai szeretetszolgálatnak.

Hirdetés

Ebből a levélből, és már a közgyűlési válaszból is az derült ki, hogy az ellátó szervezetek felkészültek a téli időszakra, és elegendő férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft