fbpx
3.2 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Speciális konténert állítanak fel az összeférhetetlen hajléktalanoknak

Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) még a tél előtt érdeklődött a közgyűlésen a hajléktalanok téli ellátásáról, és az ehhez szükséges felkészülésről. A novemberi közgyűlésen az illetékes alpolgármester, Engert Jakabné válaszolt is a kérdésekre, azonban akkor még csak előrevetített egy lehetséges megoldást, amelyet az intézményekből eltanácsolt hajléktalanoknak ajánlanának fel. Hiszen a képviselő kérdése arra is irányult, hogy mit lehet tenni azokkal, akik magatartásuk miatt összeférhetetlenek másokkal.

Most újabb levelet küldött az alpolgármester Király Józsefnek, miután már megfogalmazódott, mi is lenne ez a megoldás. Arról van szó, hogy a máltai szeretetszolgálat a telephelyén speciális konténert, mobil boxot létesít számukra. Ez egy 15 nm-es, fűthető, árammal ellátott helyiség, ahol azok húzhatják meg magukat, akiket nem lehet beengedni a többiek közé. Mobil WC is tartozik majd ehhez, valamint az őrzés-védelem is megoldott lesz.

Hasonló cikkünk:  Tiborcz István újabb vissza nem térítendő forráshoz jut brüsszeli pénzből

A problémás hajléktalanokat (sorozatos magatartási problémák miatt) úgy lehet eltanácsolni egy őket korábban befogadó intézményből, hogy egyben megneveznek egy másik helyet (rendszerint másik településen), ahova az elszállításukat is biztosítják. Van, aki ezt megtagadja, van, aki elfogadja, de visszatér néhány nap múlva. Számukra lehet megoldás a mobil boxos elhelyezés. Engert Jakabné alpolgármester levele szerint csupán néhány hajléktalan lett eltanácsolva addigi helyéről. Mivel önkormányzati feladat a hajláktalanok ellátása, az úgynevezett szociováróteremhez a város támogatást biztosít a máltai szeretetszolgálatnak.

Hasonló cikkünk:  A Pedagógus Kar elnöke hallgat arról, miről volt szó a szombati kormányülésen

Ebből a levélből, és már a közgyűlési válaszból is az derült ki, hogy az ellátó szervezetek felkészültek a téli időszakra, és elegendő férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...