fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Speciális konténert állítanak fel az összeférhetetlen hajléktalanoknak

- Advertisement -

Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) még a tél előtt érdeklődött a közgyűlésen a hajléktalanok téli ellátásáról, és az ehhez szükséges felkészülésről. A novemberi közgyűlésen az illetékes alpolgármester, Engert Jakabné válaszolt is a kérdésekre, azonban akkor még csak előrevetített egy lehetséges megoldást, amelyet az intézményekből eltanácsolt hajléktalanoknak ajánlanának fel. Hiszen a képviselő kérdése arra is irányult, hogy mit lehet tenni azokkal, akik magatartásuk miatt összeférhetetlenek másokkal.

Most újabb levelet küldött az alpolgármester Király Józsefnek, miután már megfogalmazódott, mi is lenne ez a megoldás. Arról van szó, hogy a máltai szeretetszolgálat a telephelyén speciális konténert, mobil boxot létesít számukra. Ez egy 15 nm-es, fűthető, árammal ellátott helyiség, ahol azok húzhatják meg magukat, akiket nem lehet beengedni a többiek közé. Mobil WC is tartozik majd ehhez, valamint az őrzés-védelem is megoldott lesz.

Hasonló cikkünk:  Eurostat: a 25 legszegényebb uniós régióból négy magyar

A problémás hajléktalanokat (sorozatos magatartási problémák miatt) úgy lehet eltanácsolni egy őket korábban befogadó intézményből, hogy egyben megneveznek egy másik helyet (rendszerint másik településen), ahova az elszállításukat is biztosítják. Van, aki ezt megtagadja, van, aki elfogadja, de visszatér néhány nap múlva. Számukra lehet megoldás a mobil boxos elhelyezés. Engert Jakabné alpolgármester levele szerint csupán néhány hajléktalan lett eltanácsolva addigi helyéről. Mivel önkormányzati feladat a hajláktalanok ellátása, az úgynevezett szociováróteremhez a város támogatást biztosít a máltai szeretetszolgálatnak.

Ebből a levélből, és már a közgyűlési válaszból is az derült ki, hogy az ellátó szervezetek felkészültek a téli időszakra, és elegendő férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...