fbpx
8 C
Kecskemét
2024. április 18., csütörtök

FRISS HÍREK

Török Gábor: Nem biztos, hogy Orbán három év múlva is meghatározó szereplő lesz

- Advertisement -

„Elképesztő látni, hogy a Fideszben sokan úgy vélik, már el is bukták a 2022-es választást” – mondta a Népszavának adott interjúban Török Gábor politológus, aki ugyanígy túlzónak érzi az ellenzék hurráoptimizmusát az önkormányzati választás után.

Ezzel együtt úgy véli, „ma nem mondhatjuk biztosan, hogy Orbán Viktor három év múlva is meghatározó szereplője lesz a magyar politikának: akár egy önkéntes váltással még 2022 előtt, akár a választók akaratából.”

Török Gábor személyes tapasztalata szerint a Fidesz csúcsvezetői között is van olyan vélemény, miszerint ha nem változtatnak, akkor a 2022-es választást is bukják. „És van egy nagyon erős törés a Fideszt irányító fővárosi csoport és az alapvetően az eredményeket hozó, a párt derékhadát képező vidéki politikusok között, akik szerint a központ nem látja, milyen helyben a véleményklíma.”

Az érdemi változtatás szerinte az lenne a miniszterelnök részéről, ha leváltaná a vezetői kört szimbolizáló Rogán Antalt és csapatát.

A belső kritikák szerint Rogán Antalnak és Kubatov Gábornak mennie kellene, de ez felveti azt a kérdést is, hogy van-e alternatív politikai elitje a Fidesznek. Ebből a szempontból pedig elég siralmas a kép

– mondja.

Hasonló cikkünk:  Ahol a napkeletnek tartó erős sodrú Duna hirtelen délnek kanyarodik, itt fekszik Kisoroszi

Sokakkal ellentétben Török úgy látja, hogy az ellenzék a 2022-ben is meg tudja ismételni az önkormányzati választáson mutatott egységet, ő legalábbis még nem találkozott olyan ellenzéki politikussal, aki szerint nem lesz megállapodás legalább az egyéni választókerületekben. „Persze mindig lehet hülyének lenni” – engedi meg a politológus, aki szerint Karácsony Gergely főpolgármesterként eddig klasszikus pávatáncot mutatott be, ami hosszú távon nehezen lesz folytatható. „Nem lehet egyszerre harcosan védeni Budapestet a kormánnyal szemben és közben várospolitikusként a megbékélés fontosságát hangsúlyozni.”

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...