fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

A reinkarnálódott Közgép csinálhatja az M44-es gyorsforgalmi utat

- Advertisement -

Öt év után megint komoly állami megrendeléshez jutott Simicska Lajos egykori főoligarcha központi cége, a Közgép Zrt.: összesen nettó 43,6 milliárd forintos vállalási árral nyert a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. tenderén. A feladat az M44 gyorsforgalmi út Szentkirály–Lakitelek szakasz megépítése visszakötéssel Kecskemét irányába, továbbá a kapcsolódó építmények tervezése és kivitelezése.

Két részletben hirdették meg a feladatot, az egyik szakaszt az eredetileg becsültnél 6,5 milliárddal többért, a másodikat másfél milliárddal olcsóbban vállalta a Közgép, összesen tehát a NIF terveihez képest 5 milliárd forinttal drágábban akadt vállalkozó az útépítésre. A bevételt azonban biztosan nem egyedül fogja zsebre tenni, bár konkrét alvállalkozó cégeket nem nevezett meg az eredményhirdetésben, egy sor feladatra von be vállalkozásokat, ilyen lesz a projektvezetés, tervezés, előkészítő és földmunkák, pályaszerkezet építés, illetve híd- és műtárgyépítés egyes részfeladatai.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

Nyílt eljáráson nyert a Közgép, és olyan nagyágyúkat előzött meg, mint például az osztrák tulajdonú Strabag vagy a Swietelsky.

Majdnem napra pont öt éve tört ki a háború Simicska Lajos és Orbán Viktor miniszterelnök között, aminek az lett a vége, hogy Simicska csaknem teljes magyarországi cégvagyonát átadta üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Az egyes cégek aztán fokozatosan az új főoligarchának kijelölt Mészáros Lőrinc közelében landoltak, jelenleg Szíjj László tiszakécskei útépítő milliárdos, Mészáros üzlettársa szerepel a tulajdonosként a cégnyilvántartásban. A 2015-ben még 101 milliárd forint árbevételt és 10 milliárd nyereséget összehozó Közgép 2018-ban már csak 1 milliárd forint forgalmat és mindössze 30 millió forint nyereséget mutatott ki.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...